SEB först att sälja fonder på Internet via Fondmarknaden.se


SEB tar nu steget att som första storbank sälja fonder via andra försäljningskanaler än de egna. Första samarbetspartner är Fondmarknaden.se som erbjuder SEB:s knappt 100 fonder via nätet.

- Det här är ett nytt och intressant sätt för oss att erbjuda kunderna våra fonder. Jag tror att denna form av försäljning kommer att öka för SEB i framtiden Att SEB väljer externa kanaler för att sälja fonder är ett led i att möta kundernas behov och öka tillgängligheten, säger Claes-Johan Thureson, chef SEB Fonder.

Fondmarknaden.se är Sveriges ledande marknadsplats på fonder på Internet. Tjänsten erbjuder fondinformation, rådgivning och handel i fonder. Kunden betalar direkt via sitt vanliga bankkonto.

- Kunderna på Fondmarknaden.se väljer ofta SEB:s fonder när de investerar. Därför har vi blivit en stor kund hos SEB. Dagens avtal är ett bevis på det och innebär att vi nu fördjupar samarbetet till en långsiktig relation. Vi kan erbjuda våra kunder SEB:s hela fondutbud, säger Stellan Forsberg, VD Fondmarknaden.se.