Amer-yhtymän yhtiökokous


Amer-yhtymä Oyj:n tänään pidetty yhtiökokous vahvisti tilikauden 1999 tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle. Yhtiökokous hyväksyi myös hallituksen osinkoehdotuksen sekä valtuutuksen omien osakkeiden hankintaan, luovuttamiseen ja myymiseen. Myös osakepääoman muuttaminen euromääräiseksi sekä yhtiöjärjestykseen ehdotetut muutokset hyväksyttiin. Lisäksi hallitus valtuutettiin myymään yhteisellä arvo-osuustilillä olevat osakkeet.
 
Katsaus vuoden 1999 toimintaan
 
Toimitusjohtaja Roger Talermo esitteli vuoden 1999 tilinpäätöksen. Katsauksessaan hän käsitteli viime vuoden tulosta, urheiluvälineteollisuuden maailmanmarkkinoiden kehitystä sekä Amerin tulevaisuuden näkymiä. Yhtiön tavoitteena on edelleen parantaa tulosta ja kasvaa kannattavasti, ensisijaisesti nostamalla avaintuoteryhmien markkinaosuuksia. Myös strategiaan soveltuvia yritysostomahdollisuuksia tutkitaan.
 
Hallituksen kokoonpano
 
Yhtiön hallituksen jäsenten lukumääräksi päätettiin seitsemän. Erovuorossa olleista jäsenistä valittiin uudelleen dipl. ins. Timo Maasilta toimikaudeksi 2000-2002. Uusina jäseninä valittiin kauppat. maist. Ilkka Brotherus toimikaudeksi 2000-2002 sekä dipl.ins. Tuomo Lähdesmäki toimikaudeksi 2000-2002. Muina jäseninä jatkavat dipl.ekon. Felix Björklund (toimikausi 1999-2001), ekonomi Tauno Huhtala (toimikausi 1999-2001), tekn. lis. Pekka Kainulainen (toimikausi 1998-2000) sekä kauppat. maist. Roger Talermo (toimikausi 1998-2000).
 
Ensimmäisessä kokouksessaan hallitus valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi Pekka Kainulaisen ja varapuheenjohtajaksi Tauno Huhtalan.
 
Tilintarkastajan valinta
 
Yhtiön tilintarkastajaksi valittiin KHT-yhteisö SVH Pricewaterhouse Coopers Oy.
 
Osinko
 
Vuodelta 1999 maksettavaksi osingoksi kokous hyväksyi 3,50 mk (0,59 euroa) osakkeelta. Osingonjaon täsmäytyspäivä on 13.3. ja osingon maksupäivä 20.3.2000.
 
Omien osakkeiden osto, luovuttaminen ja myyminen
 
Kokouksessa hyväksyttiin myös hallituksen 9.2.2000 julkistama ehdotus valtuutuksesta omien osakkeiden hankkimiseen ja luovuttamiseen. Hallitus voi myös ehdottaa hankittujen osakkeiden mitätöimistä osakepääomaa alentamalla. Hallitus valtuutettiin hankkimaan voitonjakoon käytettävissä olevilla varoilla yhtiön omia osakkeita enintään 5 % yhtiön koko osakemäärästä sekä äänimäärästä eli enintään 1.216.344 kappaletta. Osakkeet hankitaan yhtiölle hallituksen määräämällä tavalla ja päättämässä laajuudessa yhtiön pääomarakenteen kehittämiseksi ja käytettäväksi vastikkeena silloin, kun yhtiö hankkii liiketoimintaansa kuuluvaa omaisuutta sekä vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa. Osakkeet hankitaan Helsingin Pörssin järjestämässä julkisessa kaupankäynnissä hankintahetken markkinahintaan.
 
Hallitus valtuutettiin päättämään myös omien osakkeiden luovutuksesta silloin, kun yhtiö hankkii liiketoimintaansa kuuluvaa omaisuutta sekä vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa. Hallitus voi päättää omien osakkeiden luovuttamisesta muutoin kuin siinä suhteessa, jossa osakkeenomistajalla on etuoikeus hankkia yhtiön omia osakkeita.
 
Hallitus valtuutettiin myös päättämään omien osakkeiden myymisestä Helsingin Pörssissä julkisessa kaupankäynnissä varojen hankkimiseksi yhtiölle investointien ja mahdollisten yritysostojen rahoittamiseksi. Valtuutusten kohteena on enintään 1.216.344 osaketta.
 
Sekä hankinta-, luovutus- että myyntivaltuutus on voimassa vuoden 2001 yhtiökokoukseen saakka, kuitenkin enintään vuoden yhtiökokouksen päätöksestä lukien.
 
Osakepääoma euromääräiseksi
 
Yhtiökokous hyväksyi hallituksen ehdotuksen, jonka mukaan yhtiön osakepääoma muutetaan euromääräiseksi ja korotetaan 14.552.745,86 euron määräisellä rahastoannilla 97.307.580 euroon siirtämällä korotusta vastaava määrä ylikurssirahastosta osakepääomaan. Kunkin osakkeen kirjanpidollinen vasta-arvo on korotuksen jälkeen neljä euroa. Rahastoannissa ei anneta uusia osakkeita eikä yhtiön osakkeiden lukumäärä muutu.
 
Yhtiöjärjestyksen muutokset
 
Myös hallituksen ehdotus yhtiöjärjestyksen 3, 4 ja 9 pykälien muuttamiseksi hyväksyttiin. Sen mukaan yhtiön vähimmäispääoma on viisikymmentämiljoonaa (50.000.000) euroa ja enimmäispääoma kaksisataamiljoonaa (200.000.000) euroa, joissa rajoissa osakepääomaa voidaan korottaa tai alentaa yhtiöjärjestystä muuttamatta. Yhtiöllä on vähintään 12.500.000 osaketta ja enintään 50.000.000 osaketta.
 
Yhteisellä arvo-osuustilillä olevat osakkeet
 
Yhtiökokous valtuutti hallituksen ryhtymään tarvittaviin toimenpiteisiin yhteisellä arvo-osuustilillä olevien osakkeiden myymiseksi niiden omistajien lukuun siltä osin kuin niitä ei ole siirretty arvo-osuusjärjestelmään.
 
AMER-YHTYMÄ OYJ Viestintäosasto
 
Marja-Leena Simola Viestintäjohtaja Puh. (09) 7257 8306 e-mail: marja-leena.simola@amer.fi
 
Lisätietoja: Toimitusjohtaja Roger Talermo, puh. (09) 7257 8210 Talousjohtaja Pekka Paalanne, puh. (09) 7257 8212
 
JAKELU: Helsingin Pörssi, Suomen Tietotoimisto, muut keskeiset tiedotusvälineet