Telenor tilbyr folke-WAP!


Nå skjer det ett nytt sprang i utviklingen av WAP-teknologien. Motorola og Telenor Mobil har i samarbeid utviklet tekniske løsninger som gjør fullverdige WAP-telefoner langt billigere. Hittil har du vært heldig hvis du har funnet en WAP-telefon til under 5000 kroner, men fra denne uka vil de bli å få kjøpt for rundt 1000 kroner.

Telenor Mobil samarbeider nå med flere mobiltelefonleverandører, og sannsynligvis vil det komme flere rimelige modeller på markedet før påske. - Fra før er Norge et av verdens billigste land å ringe i. Nå får nordmenn også gleden av verdens billigste WAP-telefoner. Dette er en aldri så liten prisrevolusjon, sier fungerende informasjonsdirektør i Telenor Mobil, Jo Heldaas.

Fullverdig WAP
Folke-WAPen har nesten alle de funksjonene man finner på langt dyrere modeller. Det eneste som ikke har latt seg tilpasse de rimelige modellene er ”samtale venter” mens du bruker WAP-funksjonen. Det er heller ikke mulig å legge inn såkalte bokmerker. Ellers er dette fullverdige WAP-telefoner.

Med Internett i lomma
WAP står for ”Wireless Application Protocol ”. Kort sagt betyr det en datamaskin som henter ned informasjon fra Internett over mobil-nettet. I de fleste tilfeller er denne datamaskinen en avansert mobiltelefon – en WAP-telefon.

For at informasjonen fra Internett skal kunne overføres raskt og være praktisk å håndtere på mobiltelefonen må den tilpasses WAP-formatet. Denne tilpasningen er relativt enkel for informasjonsleverandører og det legges ut nye WAP-tjenester hver dag. På Telenor Mobils egen WAP-portal ”djuice.com” finner du i dag mer enn 200 lenker. Denne portalen er åpen for alle, og på Internett-siden med samme navn finner du en omfattende oversikt med enda flere lenker, og dessuten brukerveiledninger for alle WAP-telefoner.