KEMIRAN VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 11.4.2000



Kemira Oyj:n hallitus esittää yhtiökokoukselle, että yhtiöjärjestystä muutetaan siten, että hallintoneuvoston sijasta hallitus päättää suurista investoinneista ja kutsuu koolle yhtiökokouksen. Hallitukselle esitetään valtuutusta ostaa yhtiön omia osakkeita ja luovuttaa niitä voitto- ja kannustepalkkioiden maksamiseen sekä yrityskauppojen maksuun. Osinkoesitys on 0,23 euroa/osake.

Kemira Oyj:n hallintoneuvosto on 14.3.2000 päättänyt kutsua koolle yhtiön varsinaisen yhtiökokouksen 11.4.2000 klo 16.00. Paikkana on Kemira-talo, Porkkalankatu 3, Helsinki.

Kokouksessa käsitellään varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvien, yhtiöjärjestyksen määräämien asioiden lisäksi hallituksen esitykset:

- yhtiöjärjestyksen osittainen muuttaminen siten, että muutetaan luetteloa hallintoneuvoston tehtävistä siten, että suuret investoinnit tulevat yksin hallituksen päätettäviksi lukuunottamatta uusien keskeisten toimialojen avaamista tai sellaisista kokonaan luopumista ja että yhtiökokouksen koollekutsumisesta päättää hallitus. Lisäksi muutetaan määräystä tilintarkastajien valinnasta siten, että poistetaan maininta varatilintarkastajasta.

- hallituksen valtuuttaminen ostamaan Helsingin Arvopaperipörssin välityksellä markkinoilta kulloinkin vallitsevaan hintaan yhteensä enintään 5.440.000 yhtiön osaketta eli noin 4,2 % yhtiön koko osakemäärästä, sekä luovuttamaan tämän valtuutuksen sekä aikaisemman valtuutuksen nojalla hankittuja osakkeita, yhteensä enintään 6.440.000 kappaletta eli 5 % yhtiön koko osakemäärästä, konsernissa toimiville henkilöstörahastoille mahdollisesti erääntyvien voittopalkkioiden maksamiseksi, yhtiön johtohenkilöstölle kannustuspalkkioiden maksamiseksi rahan sijasta, mikäli hallintoneuvosto/hallitus päättää tällaisen johtohenkilöstön kannustuspalkkiojärjestelmän käyttöönotosta, sekä käytettäväksi vastikkeena yrityskaupoissa. Valtuutus omien osakkeiden ostamiseen ja luovuttamiseen on voimassa yhden vuoden luettuna yhtiökokouksen päivämäärästä.

Tilinpäätösasiakirjat ja hallituksen edellä mainitut ehdotukset liitteineen ovat 3.4.2000 alkaen osakkeenomistajien nähtävinä yhtiön konttorissa Helsingissä, Porkkalankatu 3.

Hallitus on päättänyt esittää varsinaiselle yhtiökokoukselle, että tilikaudelta 1999 maksetaan osinkona 0,23 euroa osakkeelta. Osinko maksetaan osakkaalle, joka täsmäytyspäivänä on merkitty Suomen Arvopaperikeskus Oy:n pitämään osakasluetteloon. Hallituksen päätöksen mukaan osingonmaksun täsmäytyspäivä on 14.4.2000. Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että osinko maksetaan 26.4.2000.

Kemira Oyj:n yhtiökokouskutsu lähetetään yhtiön osakkaille ja julkaistaan Helsingin Sanomissa ja Hufvudstadsbladetissa 21.3.2000.