Optioner till alla på Net Insight


En Net Insight personaloption ger optionsinnehavaren möjlighet att under optionens löptid erhålla en aktie i Net Insight AB till ett bestämt pris, det s.k. lösenpriset, motsvarande lägst 115 % av marknadspriset på aktien vid tilldelningsdagen. En Net Insight personaloption är inte överlåtbar och upphör att gälla vid anställningens upphörande. Optionerna erhålls vederlagsfritt av de anställda och löptiden är längst sju år.

Optionsprogrammet kommer att utgöra ett incitament för anställda inom Net Insight-koncernen och positivt påverka koncernens fortsatta utveckling och därmed vara till fördel för aktieägarna.

För att säkerställa leverans av aktie till anställda vid utnyttjande av personaloption och för att täcka kostnaderna för sociala avgifter för programmet, har styrelsen även beslutat föreslå bolagsstämman att emittera ett skuldebrev förenat med avskiljbara optionsrätter till nyteckning av aktier.

Utspädningseffekten av enbart det föreslagna programmet motsvarar ca. 5 procent av det totala antalet aktier samt ca. 3 procent av det totala antalet röster.

Utspädningseffekten vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna, inklusive tidigare utgivna och vid emissionens genomförande utestående teckningsoptioner, motsvarar ca. 9 procent av det totala antalet aktier samt ca. 5 procent av antalet röster.

Närmare villkor och omfattning kommer att framgå av styrelsens slutliga förslag till bolagsstämman.

Stockholm den 23 mars 2000

Net Insight AB
Styrelsen