Nokia laajentaa Globe Telecomin GSM-verkkoa Filippiineillä


Nokia ja Globe Telecom ovat allekirjoittaneet sopimuksen Globe Telecomin GSM-verkon laajennuksesta Filippiineillä. Sopimuksen arvo on noin miljardi markkaa (170 milj. USD).

Nokia laajentaa Manilan ja Luzonin alueiden GSM 900 ja GSM 1800 -verkkoja. Laajennukset ovat valmiita tämän vuoden loppuun mennessä.

Nokia toimittaa Globe Telecomille matkapuhelinverkon keskuksia, kotipaikkarekistereitä, tekstiviestikeskuksia, tukiasemia, tukiasemaohjaimia, siirtojärjestelmiä ja verkonhallintajärjestelmiä.

Laajennuksen myötä verkon kapasiteetti kasvaa lähes 3 miljoonaan tilaajaan.

Globe Telecomin Handyphone -verkko on Filippiinien kattavin matkapuhelinverkko, jolla on yli miljoona tilaajaa. Globen Handyphone-verkon palveluihin sisältyvät mm. WAP-palvelut sekä matkapuhelinverkon data- ja fax-palvelut. Globe käyttää Nokian älyverkkoteknologiaa ennalta maksettavaan Prepaid Plus -palveluun ja muihin lisäarvopalveluihin. Globella on kansainvälisiä yhteisliikennöintisopimuksia 130 yhteistyökumppanin kanssa 64 maassa.

Globe Telecomin omistavat Ayala Corporation ja Singapore Telecom International ja se on yksi Filippiinien kolmesta täyden palvelun operaattorista.

Lisätietoja antaa:

Nokia Networks, viestintä
Puh. (09) 5113 8193
Fax. (09) 5113 8199
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com