Net Insight får betydelsefull order från Metrocom avseende installation av DTM-produkter i St. Petersburg


Metrocom är medlem i MirTelecom Associates, vilken består av fem tele- och dataoperatörer i Ryssland. Metrocom tillhandahåller bredbandstjänster till en rad internationella tjänsteleverantörer (service providers)
i St. Petersburg, bl a Sonera, Telia och AT&T. Den initiala ordern avser en Nimbra One växel bestyckad med Ethernet (data) och E1 (telefoni) moduler samt fem st Nimbra 220 accessväxlar, vilka kommer att placeras lokalt hos en stor bank i St. Petersburg. Inom ramen för avtalet har Metrocom option på ytterligare fem växlar av typen Nimbra One samt tio accessväxlar av typen Nimbra 220.

"Med Net Insight's Nimbra produkter kan vi erbjuda vår snabbt växande kundbas bättre tjänster med ökad kostnadseffektivitet. Säkerhetsaspekten i ett DTM-nät samt möjligheten att erbjuda perfekt kvalitet gör lösningen speciellt attraktiv för mer krävande kunder. Detta är en strategisk investering i konkurrenskraft," säger Ravil Khalikov, General Manager på Metrocom. Avancerade egenskaper som kostnadseffektivitet underlättar vår eftersträvan att bli prioriterad leverantör hos våra kunder i St. Petersburg."

"Mer än 2000 kilometer fiber grävs ner varje månad i Ryssland, vilket innebär är en stor marknadsmöjlighet för oss. Vi är glada över att ha etablerat nära relationer med en av Rysslands marknadsledande tjänsteleverantörer, säger Bengt Olsson, VD på Net Insight.

Installationen av nätet beräknas påbörjas under sommaren, med lansering av kommersiella tjänster i slutet av året. I samband med detta avtal, har Net Insight och Metrocom enats om arbeta för certifiering av Net Insights Nimbra produkter i Ryssland.