Nokia toimittaa laajakaistatilaajaverkon laajennuksen saksalaiselle KKF.netille


Nokia ja johtava saksalainen Internet-palvelujen tarjoaja KKF.net ovat allekirjoittaneet sopimuksen KKF.netin IP-pohjaisen SDSL-laajakaistatilaajaverkon (Symmetric Digital Subscriber Line) laajentamisesta. Sopimukseen kuuluu Nokia D50e-monipalvelusolmuja (DSL Access Multiplexer), jotka tukevat sekä SDSL- että ADSL-teknologiaa. Toimitukset alkavat ensi kuussa.

KKF.netin laajakaistatilaajaverkko on yksi Saksan ensimmäisistä SDSL-verkoista. Yhtiö laajentaa nyt verkkoaan pohjoiseen ja rakentaa uusia yhteyksiä Berliiniin, Hampuriin, Kölniin, Dusseldorfiin ja Frankfurtiin. Seuraavat laajennukset ovat suunnitelmissa vielä tämän vuoden loppupuolella.

SDSL-verkon avulla operaattori voi tarjota asiakkailleen suuria siirtonopeuksia vaativia ääni- ja datapalveluita nykyisessä kuparikaapeliverkossa. SDSL-teknologiassa datan lähetys ja vastaanottonopeus ovat yhtä suuria, jopa 1,5 Mbit/s. SDSL mahdollistaa lähiverkon siirtonopeudet etätyöskentelyssä ja sopii hyvin suurien tiedostojen siirtoon, videokonferenssiin, etäopiskeluun ja muihin nopeata internet-yhteyttä vaativiin sovelluksiin.

Lisätietoja antaa:

Viestintäosasto,
Nokia Networks
Puh. (09) 5113 8193
Fax (09) 5113 8199
Sähköposti nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com