Nokia ja Cap Gemini kehittävät yhdessä langattomia Internet-ratkaisuja


Nokia Networks ja konsultointi- ja järjestelmäintegrointiyritys Cap Gemini ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen strategisesta yhteistyöstä langattomien Internet-ratkaisujen kehittämisessä.

Cap Gemini integroi Nokian tuotteet ja palveluiden hallintajärjestelmät sekä kolmansien osapuolien asiakashallintajärjestelmät asiakasratkaisuiksi. Nokian langattomia Internet-ratkaisuja ovat esimerkiksi WAP- ja GPRS-järjestelmät.

Nokia ja Cap Gemini kehittävät yhteistyössä myös langattoman Internetin sovelluksia Nokian palvelujärjestelmiin, kuten WAP-yhdyskäytäviin. Sovelluksia kehitetaan myös GPRS-järjestelmiin ja kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkoihin.

"Järjestelmäintegroinnilla on avainrooli rakennettaessa tulevaisuuden monipalveluverkkoja. Nokian tavoitteena on innovatiivisten ratkaisujen kehittäminen yhteistyössä johtavien yhteistyökumppaneiden kanssa. Cap Geminillä on vahva kokemus tietoliikenne- ja Internet-järjestelmien integroinnista", sanoo Nokia Networksin järjestelmäintegroinnista vastaava johtaja Ari Lehtoranta.

"Uudessa viestintäympäristössä operaattorit tarvitsevat yhä monimuotoisempia palveluita ja sovelluksia. Valmiiksi integroidut kokonaisratkaisut lyhentävät uusien palveluiden markkinoille tuomiseen tarvittavaa aikaa ja parantavat kustannustehokkuutta", Lehtoranta jatkaa.

"Ennusteiden mukaan 30 - 50 prosenttia Internetin business to business -käytöstä tapahtuu langattomasti vuoteen 2004 mennessä, sanoo Cap Gemini, Telecom, Media & Networksin toimitusjohtaja Alexandre Haeffner. "Yhdistämällä Cap Geminin vahvan integrointi- ja konsultointiosaamisen Nokian vahvuuksiin langattomassa Internetissä yritykset voivat yhdessä auttaa palveluidentarjoajia tuomaan Internetin joka taskuun."

Cap Gemini Group on johtava eurooppalainen liikkeenjohdon konsultointiin ja informaatioteknologiapalveluihin erikoistunut konserni. Cap Gemini Groupilla on merkittävää toimintaa 20 maassa, ja sen toiminta kattaa liikkeenjohdon ja informaatioteknologian konsultoinnin, järjestelmäsopimukset, ohjelmistojen kehittämisen, ulkoistamispalvelut sekä koulutuksen. Vuoden 1999 lopussa Cap Geminin palveluksessa oli kaikkiaan 40 000 henkilöä eri puolilla maailmaa.


Lisätietoja antavat:

Viestintäjohtaja Arja Suominen
Nokia Networks
Puh. (09) 5113 8193
Fax. (09) 5113 8199
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com

Florence Mairal
Cap Gemini Group
Puh. +33 1 47 54 50 91
Sähköposti: fmairal@capgemini.fr