Vervroegde sluiting inschrijving Ahold achtergestelde converteerbare obligaties


Zaandam, 11 mei 2000 – Koninklijke Ahold, ABN AMRO Rothschild, Goldman Sachs International en Merrill Lynch International hebben vanwege grote belangstelling besloten om de inschrijving op de Ahold achtergestelde converteerbare obligaties per 2005 vervroegd te sluiten. De inschrijvingsperiode sluit op vrijdagmiddag, 12 mei 2000, 12 uur Nederlandse tijd.

De inschrijving op de Ahold aandelenemissie zal naar verwachting sluiten op maandag
15 mei 2000, na sluiting van de Amsterdamse beurs.

Voor zowel de Ahold aandelenemissie als de achtergestelde converteerbare obligaties zullen de definitieve voorwaarden en de allocaties op maandag 15 mei 2000 worden vastgesteld en op dinsdag 16 mei 2000, voor opening van de Effectenbeurs van Amsterdam, bekend worden gemaakt.

De definitieve voorwaarden worden opgenomen in het prospectus dat na sluiting van de inschrijving voor de aandelenemissie gepubliceerd wordt. Het definitieve prospectus zal beschikbaar zijn bij de Joint Global Coordinators, de Co-Managers en Koninklijke Ahold èn in de Verenigde Staten bij ABN AMRO Rothschild, Goldman Sachs & Co. en Merrill Lynch & Co.


Dit persbericht is niet voor distributie en publicatie in Canada en Japan.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Belangstellenden voor de emissie, dienen zich uitsluitend te baseren op informatie uit het voorlopige prospectus, dat sinds 1 mei 2000 beschikbaar is. Persberichten van Ahold kunnen informatie bevatten met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen. De uiteindelijke resultaten van de onderneming kunnen verschillen van de voorbeschouwende verklaringen, omdat ze beïnvloed kunnen worden door factoren, die buiten de controle van de onderneming vallen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------