Induktiosilmukka saatavilla uusiin Nokian puhelinmalleihin


Nokia LPS-3 mahdollistaa matkapuhelimen käytön kuulokojeen kanssa

Nokia on tänään julkistanut LPS-3 -induktiosilmukan, joka toimii Nokia 8200- ja Nokia 8800
–sarjojen puhelimissa sekä Nokia 3210 –mallin kanssa käytettäessä kuulolaitetta. Tuote täydentää vuonna 1998 esiteltyä Nokia LPS-1 –induktiosilmukkaa, jota voi käyttää Nokia 5100-, 6100- ja 7100–sarjan puhelimien kanssa. Uusi induktiosilmukka on myynnissä Euroopassa, Aasiassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Helppokäyttöinen ja vain 60 grammaa painava Nokia LPS-3 induktiosilmukka mahdollistaa digitaalisen matkapuhelimen käytön kuulolaitteen ollessa T-asennossa. Laite koostuu silmukasta, joka asetetaan kaulan ympäri ja yhdistetään matkapuhelimen pohjassa olevaan liittimeen. Silmukka välittää äänen puhelimesta käyttäjän korvassa olevaan kuulolaitteeseen. Tuotteessa on sisäänrakennettu mikrofoni, jonka ansiosta kädet pysyvät vapaina. Nokia LPS-1 –mallin tapaan uusi tuote toimii optimaalisella äänenvoimakkuudella ja vähentää taustahälyä meluisassa paikassa. Uutuutena laitteessa on mikrofoniin asennettu vastausnäppäin, jonka ansiosta puhelun aktivoiminen ja lopettaminen on helppoa. Induktiosilmukan käyttöä helpottaa myös Nokia 8200- ja Nokia 8800 –sarjojen puhelimiin rakennettu sisäinen värinähälytin.

Kuulokojeet hyödyntävät induktioteknologiaa, jota on käytetty vuosikymmeniä pankeissa, kirkoissa ja muissa julkisissa tiloissa tehostamaan huonokuuloisten ihmisten kommunikointia. Silmukka välittää äänen vastaanottajan kuulokojeeseen, kun kuulolaite on T- tai MT-asennossa. Samaa teknologiaa käytetään hyväksi myös Nokian induktiosilmukoissa.

"Olemme tyytyväisiä voidessamme esitellä uuden Nokia-induktiosilmukan, joka parantaa kuulovammaisten ihmisten elämänlaatua. Nokia LPS-1 oli ensimmäinen laite laatuaan maailmassa. Sitä ennen huonokuuloiset eivät voineet käyttää digitaalista matkapuhelinta lainkaan, sillä digitaalinen signaali aiheuttaa häiriötä kuulolaitteeseen. Nokia LPS-3 tarjoaa tälle ryhmälle lisää vaihtoehtoja matkapuhelimen käyttöön", sanoo Harri Leinonen, lisälaitemarkkinoinnin johtaja Nokia Mobile Phonesista.

Maailmassa on noin 500 miljoonaa kuulovammaista ihmistä.

Lisätietoja:

Nokia Mobile Phones, Viestintä
Puh. 010 5051

www.nokia.com