Adcore i England skriver avtal med ebookers.com


Adcore kommer att hjälpa ebookers att utveckla och tillhandahålla ett tjänsteutbud som kan matchas till respektive kunds unika krav och önskemål. "Som att ha en personlig rese-agent som arbetar just för dig oavsett var du befinner dig, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan." Dessa avancerade tjänster kommer att stärka ebookers i deras strävan att bli Europas bästa rese-portal och den mest använda rese-återförsäljaren på nätet.

- Vi valde att arbeta tillsammans med Adcore tack vare deras bredd när det gäller såväl tekniska som affärsmässiga aspekter kring hur man bäst formulerar och levererar en flerkanals-strategi. Den kunskap och de erfarenheter som de har från affärskritiska projekt på den avancerade Skandinaviska resemarknaden, var avgörande för oss när vi valde Adcore framför andra konsultföretag, säger Andrew Weir, ebookers VD.

Ebookers såg de affärs- och kundmässiga fördelarna med att erbjuda ett komplett tjänsteutbud med användbara tjänster via kanaler som t ex mobiltelefoner och interaktiv digital-TV.

- Vi insåg även att det inte fungerar att bara replikera befintliga webb-tjänster, vilket är ytterligare ett skäl att använda Adcore som har dokumenterad erfarenhet dels när det gäller ehandel och teknik, dels inom affärsutveckling och interaktionsdesign, säger Andrew Weir.

Adcore, med närmare 1500 medarbetare i Europa samt i Japan, har lång erfarenhet kring rådgivning och implementation av avancerade flerkanalslösningar och digitala affärslösningar för kunder som Ericsson, SAS, ABB, Skandia, Telia, Telenor, Fondex, Bluetooth, Svenska Volkswagen och Thomson Travel Group (Fritidsresor).

- Ebookers är en väldigt intressant kund och vi är mycket glada att få chansen att hjälpa dem i utvecklingen av deras långsiktiga strategi och implementering av flerkanalslösningar, säger Martin Robertson, ansvarig för affärsutveckling på Adcore i England.

Adcore är medlem av WAP Forum, den internationella organisationen vars syfte är att utveckla och skapa en global standard för WAP (Wireless Application Protocol). Adcore arbetar även med Bluetooth, och har övergripande ansvar för marknadsaktiviteter inklusive uppbyggnad av varumärke, med mål att skapa en global standard. Besök gärna http://www.bluetooth.com/ samt http://bluetooth.ericsson.se

Stockholm den 22 juni 2000
Adcore AB (publ)