Norsk Data Ltd kjøper britiske XTML


XTML har kontorer i både London og Manchester, og selskapets adm. direktør John Ridd sier oppkjøpet innebærer en betydelig satsing på det britiske markedet for internettjenester. - Norsk Data er allerede etablert som en av de største leverandørene av it- og kommunikasjonsløsninger i Storbritannia, og oppkjøpet kompletterer selskapets produktspekter. XTML vil kunne dra nytte av Norsk Datas betydelige kundebase, mens Norsk Data kan trekke veksler på vår erfaring og kompetanse. Dette understreker vår troverdighet i markedet og bringer oss ett steg nærmere å realisere våre forretnings- og utviklingsmålsettinger. Samtidig har våre muligheter på det internasjonale markedet med dette økt betraktelig, sier adm. direktør John Ridd i XTML.

Administrerende direktør Barry Hartop i Norsk Data peker på positive synergieffekter av oppkjøpet. -Vi ser store muligheter i Storbritannia innen utviklingen av webbaserte tjenester. XTMLs kompetanse på marked og ledelse vil gjøre oss i stand til å utvide vårt spekter av internettjenester. Dette innebærer tjenester som webhosting og leveranse av applikasjoner for næringslivet over internett. Integrasjonen med XTML gir våre kunder mulighet til å forholde seg til en enkelt leverandør av it-løsninger og verdiøkende tjenester, sier Hartop.

Norsk Datas eierandel i XTML er på 76 prosent, og ND vil fortsette å fokusere på mulighetene innen fjerndrift og applikasjoner for næringslivet.