Persbericht: Koninklijke Ahold NV


Internetkruidenier Peapod in Amerika neemt activiteiten over van Streamline.com


Versnelde invoering e-commerce en thuisbezorging bij Ahold USA



Zaandam, 7 september 2000 – De Amerikaanse internetkruidenier Peapod, waarin Ahold een belang heeft van 51%, heeft voor circa $ 12 miljoen dollar diverse activiteiten van Streamline.com overgenomen. Streamline.com is één van de grotere internetkruideniers in de VS, gevestigd in Westwood (Massachusetts), met een jaaromzet van circa $ 35 miljoen.

Passend in multi-channel strategie
De transactie van Peapod past goed in de activiteiten van Ahold USA om de consument te bedienen via winkels, foodservice-activiteiten en e-commerce met thuisbezorging. Op deze manier worden miljoenen extra klanten bereikt, ook als zij buitenshuis eten of niet naar de winkel komen.

Activiteiten in Chicago en Washington
Tot de door Peapod overgenomen activiteiten behoren de thuisbezorging, het klantenbestand en de distributiecentra van Streamline.com in Chicago, Washington DC en Baltimore. De medewerkers en het management in deze regio’s komen over naar Peapod.

Thuisbezorging bij Giant Landover
Door de acquisitie kan Peapod samen met Ahold’s supermarktketen Giant Landover in Washington DC en Baltimore vanaf het vierde kwartaal 2000 thuisbezorging gaan bieden aan miljoenen welvarende klanten in en om de Amerikaanse hoofdstad. Dat is eerder dan aanvankelijk werd verwacht. Peapod gaat de internet-orders van klanten verzamelen en uitleveren via het van Streamline.com over te nemen distributiecentrum in de regio Washington DC. Sinds enkele jaren verzorgt Peapod ook de thuisbezorging voor Ahold’s Amerikaanse supermarktketen Stop & Shop.

Versterking klantenbasis Peapod
Peapod, opgericht in 1989, heeft circa 130.000 klanten en een jaaromzet van $ 73 miljoen.
Door de overname van Streamline.com’s activiteiten stijgt het aantal klanten van Peapod tot
boven de 200.000.




Albert Heijnweg 1, Zaandam
Postbus 3050, 1500 HB Zaandam
Tel.: +31 (0)75 659 5720
Fax: +31 (0)75 659 8302

Concentratie op Oostkust en Chicago
Peapod zal zich terugtrekken uit Texas en Ohio en zich concentreren op Chicago en de oostkust van de VS, waar Ahold meer dan 1.100 supermarkten heeft. Deze beslissing vloeit voort uit een strategisch businessplan, op basis waarvan Peapod nieuwe groei en winstgevendheid gaat genereren.