Nokia toimittaa tukiasemajärjestelmän Eircellille Irlantiin


Nokia ja irlantilaisoperaattori Eircell ovat allekirjoittaneet 30 miljoonan euron (n. 180 miljoonan markan) sopimuksen tukiasematoimituksista Eircellin matkapuhelinverkkoon.

Tukiasemat toimitetaan viidessä vaiheessa kahden vuoden aikana. Ensimmäisen vaiheen tukiasemaverkon laajennus on jo toteutettu. Seuraavien vaiheiden aikana nykyiset tukiasemat vaihdetaan Nokian toimittamiin tukiasemiin. Tukiasemajärjestelmän lisäksi Nokia toimittaa Eircellille kattavat asiakaspalvelut.

Sopimus Nokian kanssa on osa ohjelmaa, jossa Eircell investoi 5 miljoonaa euroa kuukaudessa verkkonsa kehittämiseen.

"Tämä sopimus on Nokialle tärkeä, koska se merkitsee pääsyä uudelle markkina-alueelle", sanoo Nokia Networksin Irlannin toimitusjohtaja Simon Brown. "Tavoitteemme on työskennellä yhdessä Eircellin kanssa ja tuoda nopeasti uusia palveluita sen yli miljoonalle tilaajalle."

"Nokian järjestelmä lisää verkkomme toiminnallisuutta ja joustavuutta. Tavoitteemme on kasvattaa ja kehittää verkkoamme asiakastarpeiden mukaan", toteaa Eircellin verkkotoiminnan johtaja Liam Butler.

Eircell on Irlannin johtava matkapuhelinoperaattori, jolla on noin miljoona asiakasta ja jonka verkossa käydään noin 6 miljoonaa puhelua päivässä. Eircell on Irlannin edelläkävijä useissa uusissa matkapuhelinverkon teknologioissa ja palveluissa.


Lisätietoja antaa:

Viestintäjohtaja Arja Suominen
Nokia Networks
Puh. (09) 5113 8193
Fax (09) 5113 8199
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com