Nextra satser i voksende marked for meldingstjenester


Nextra fortsetter sin ekspansjon i Europa, og utvider sin portefølje gjennom opprettelsen av et selvstendig datterselskap. Som leverandør av meldingsapplikasjoner og tjenester, vil nyopprettede TTYL (Talk To You Later) levere et bredt spekter av komplette e-post- og meldingsløsninger i en rekke europeiske land. Selskapet har foreløpig om lag 50 ansatte.

Det er kravet til å håndtere en stadig økende mengde meldinger, samt etterspørselen etter økt funksjonalitet, som gjør at bedrifter nå setter ut driften av e-post og andre meldingstjenester til eksterne tjenesteleverandører.

TTYL vil i første rekke tilby sine tjenester gjennom ASP- og ISP-leverandører, men skal på sikt levere meldingstjenester direkte til små og mellomstore bedrifter i Europa. Kundene vil blant annet ha tilgang til virtuelle private postkasser, sikker e-post og filtrering. TTYL vil fokusere på å utvikle pålitelige og driftssikre løsninger, og vektlegger tjenestenes skalerbarhet. Det nystartede selskapet vil dra nytte av Nextras mer enn 10 år lange erfaring innen meldingstjenester, som strekker seg tilbake til etableringen av forgjengeren Telepost Communications.

Stor etterspørsel
Ingvar Straume er ansatt som administrerende direktør i TTYL. Han mener behovet for denne typen kommunikasjonsløsninger er betraktelig i det europeiske markedet.

”Vi ser at små og mellomstore bedrifter etterspør teknologiledende meldingstjenester som til enhver tid gjør dem i stand til å kommunisere effektivt med kunder, partnere og kolleger,” sier Straume. Han anslår markedet til å omfatte over 100 millioner ansatte i europeiske små og mellomstore bedrifter.

Styret i TTYL ledes av administrerende direktør Morten Lundal i Nextra.