Telenor og NRK skal utvikle mobiltjenester for ungdom


Det nye utviklingsprosjektet har en økonomisk ramme på 37,6 millioner kroner, der store deler er finansiert av EU. Prosjektet er et samarbeid mellom teleselskapene Telenor og Deutsche Telecom, innholdsleverandøren NRK, hardwareprodusentene Siemens og Sony, den franske softwareprodusenten Tecsi og Heriot Watt University i Edinburgh, Skottland. Målet er å utvikle en nyskapende, åpen plattform der personifisering, brukers kontekst og geografiske lokalisering er viktige stikkord.

EU-prosjektet starter 1. november i år og skal gå over to år. Det inkluderer utprøving av nye tjenester blant et utvalg av norske ungdommer. De unge brukerne skal erfare at tjenestene er avhengig av hvor de befinner seg, og hvem de er sammen med. Stedet kan for eksempel være en fritidsklubb, der alle som er til stede får tilgang til det samme tilbudet innen musikk eller video. I en annen sammenheng vil det være et annet utvalg tjenester som gjøres tilgjengelig.

«NRK Telekom skal bli Norges ledende innholdsleverandør for unge mennesker, og da må vi ligge i forkant av utviklingen. Derfor er dette et meget viktig prosjekt for NRK», sier Anne Halvorsen, programsjef i NRK Telekom.

«Telenor er ledende i den teknologiske utviklingen på mobilkommunikasjon, og unge mennesker gir oss viktige innspill til å forstå framtidens mobilverden», sier seniorforsker Josef Noll i Telenor Forskning og Utvikling.

NRK Telekom ble etablert 1. mai i år, og er en del av NRK Futurum.
NRK Telekom skal etablere seg som en ledende leverandør av innhold til telefonmedier og håndholdte enheter både på kvalitet og kvantitet, med egne portaler og som leverandør til andre portaleiere.

Telenor FoU har en stor gruppe forskere som arbeider med neste generasjons mobilløsninger, på tvers av tidligere adskilte teknologier.