Tildelt operatørlisens: Nextra Tsjekkia satser på trådløst Internett


Nextra befester sin posisjon som Tsjekkias ledende internettleverandør, og utvider sin portefølje med et nytt datterselskap. Torsdag ble Nextra tildelt en av tre lisenser for utbygging og drift av faste trådløse nettverk i Tsjekkia. Med dette etableres Nextra Wireless, et datterselskap av Nextra Tsjekkia som skal ledes av Vojtech Vrba. Det Praha-baserte selskapet skal tilby internettaksess gjennom det faste trådløse nettverket, og regner med å presentere sine første produkter i forbindelse med INVEX-messen i oktober. I november regner man med å tilby de første brukerne trådløs aksess, med et nettverk i landets fire største byer, Praha, Brno, Plzen og Ostrava.

Samtidig er det inngått et viktig samarbeid mellom Nextra og det Tsjekkiske Teknologiske Universitet, hvor selskapet har påtatt seg å bygge et laboratorium for forskning, utvikling og testing av teknologi for trådløst Internett.

Nextra har vært tilstede i det tsjekkiske internettmarkedet siden 1998, og har nå opparbeidet seg en solid posisjon som tilbyder av internettbaserte tjenester. Opprettingen av en satsing innen trådløst Internett gjenspeiler troen på et betydelig marked innenfor dette området i Tsjekkia og i de øvrige østeuropeiske landene.