Telenor børsnoteres trolig 4. desember


Alle privatpersoner i Norge som kjøper aksjer vil, innenfor en begrenset ramme, få en rabatt i forhold til den prisen de institusjonelle investorene betaler. Dersom aksjene beholdes en viss periode, vil de i tillegg få tildelt et antall bonusaksjer i forhold til hvor mange aksjer de har kjøpt. Innenfor de beløpsgrensene som vil gjelde, vil alle privatpersoner være garantert tildeling av aksjer i tilfelle overtegning. Størrelsen på rabatten, antall aksjer som kreves for å få en bonusaksje og grensen for å motta rabatt og bonusaksjer vil bli offentliggjort før bestillingsperioden starter.

Det vil bli sendt ut informasjonsbrosjyre til alle landets husstander. Informasjonsbrosjyre, prospekt og bestillingsblankett vil dessuten bli gjort lett tilgjengelig ettersom alle norske verdipapirforetakforetak er invitert til å delta i salget av aksjer. Informasjonsbrosjyre, prospekt og bestillingsblankett vil også bli lagt ut i de fleste banker og postkontorer, og være tilgjengelig på Internett.

Telenoransatte i Norge vil få et eget tilbud om å delta i aksjebestillingen.

Markedsføringskampanje
En omfattende markedsføringskampanje skal sørge for at Norges befolkning får bred informasjon om tilbudet. Kampanjen starter torsdag 2. november.

Formålet med kampanjen er å informere om Telenors virksomhet og om børsnoteringen, og gi informasjon om hvordan man investerer i aksjer. Nærings- og handelsdepartementet og Telenor ønsker å gi alle som vurderer å kjøpe Telenor-aksjen, et best mulig grunnlag for at de selv kan foreta en kvalifisert beslutning om hvorvidt de ønsker å kjøpe aksjer.

Som en betydelig del av informasjons- og markedsføringskampanjen, er det utarbeidet en reklamekampanje som vil gå parallelt i fjernsyn og radio, over Internett og i trykte medier. Budsjettet for denne kampanjen er på ca. 50 millioner kroner. I tillegg vil alle norske husstander motta en informasjonsbrosjyre med detaljer om aksjetilbudet og rabattordningen.

All informasjon om tegningstilbudet, inkludert prospekt og brosjyre, vil være tilgjengelig på en egen hjemmeside spesielt laget for Telenors børsnotering: www.telenoraksjen.no. Interesserte kan også ringe grønt nummer 800 80 180 for å få tilsendt prospekt og informasjonsbrosjyre. Denne informasjonstelefonen vil også kunne svare på praktiske spørsmål angående bestilling av aksjer, etablering av VPS-konto (konto i Verdipapirsentralen), tildeling av aksjer osv.

Ekspedisjonssjef Reier Søberg i Nærings- og handelsdepartementet sier departementet er svært glad for å kunne være med på Telenors forestående børsnotering. «Det er vårt mål å gi alle private aksjekjøpere i Norge tilbud om å delta i tegningen av Telenor-aksjer. Dette reflekteres også i den rabatt- og bonusordning privatpersoner tilbys, samt den omfattende informasjons- og markedsføringskampanjen som starter torsdag,» sier Søberg. Han understreker at målsettingen med børsnoteringen er å gi Telenor et best mulig grunnlag for videre utvikling og ekspansjon, og at konsernet med dette blir satt bedre i stand til å konkurrere med andre børsnoterte, internasjonale aktører.

Telenors konsernsjef Tormod Hermansen sier den planlagte børsnoteringen gir konsernet en enestående mulighet til ytterligere å styrke og videreutvikle sine produkter og tjenester hjemme og i utlandet. «Vi opererer i et dynamisk marked i rask utvikling, men vi har som mål å opprettholde vår posisjon og fortsette å være i forkant av den teknologiske utviklingen, til beste både for våre kunder og våre nye aksjonærer,» sier Hermansen.

Banksyndikatet
Globale tilretteleggere for tegningstilbudet er Goldman Sachs International og DnB Markets, mens aksjesalget i Norge vil bli ledet av DnB Markets og Christiania Markets. Telenoraksjen vil bli markedsført og tilbudt både til institusjonelle investorer internasjonalt og til institusjonelle og private investorer i Norge.