Nokia ja AT&T Wireless viittoivat tietä kohti 3G-palveluita Yhdysvalloissa


Maailman suurimpiin kuuluva yhdysvaltalainen AT&T Wireless Services -matkapuhelinoperaattori ja Nokia ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen GPRS-toiminteisen 1900 MHz:n taajuudella toimivan verkon toimittamisesta Yhdysvaltoihin. Sopimus sisältää matkapuhelinverkon radioverkkoratkaisun sekä uuden sukupolven matkapuhelimia. Nokiasta tulee AT&T:n uuden matkapuhelinverkon merkittävä toimittaja.

Sopimuksen mukaan Nokia toimittaa pakettikytkentäisen GPRS-verkon, nopean 1900 MHz:n EDGE 3G (Enhanced Data Rate for Global Evolution) –verkon ja täydellisen Nokia UltraSite -tukiasemajärjestelmän, joka tukee GSM, EDGE ja WCDMA –teknologioita. Sopimus sisältää tukiasemien ja tukiasemaohjaimien lisäksi verkon suunnittelun, järjestelmäintegroinnin sekä asennuksen.

AT&T:n tavoitteena on nopeuttaa yhtiön siirtymistä kohti kolmannen sukupolven matkapuhelinpalveluita. AT&T Wireless Services tulee olemaan ensimmäisiä operaattoreita, jotka tarjoavat langattomat multimediapalvelut Yhdysvaltojen markkinoille. Yhtiön tavoitteena on avata uuden verkon ensimmäinen vaihe ja datapalvelut vuoden 2001 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

AT&T Wireless Services pääjohtaja Mohan Gyanin mukaan Nokian kattavan tukiasemaratkaisun modulaarisuus mahdollistaa jatkossa nopean ja joustavan verkon kehityksen kohti kolmannen sukupolven matkapuhelinpalveluita.

”Nokia on osoittanut kykynsä juuri niiden ratkaisujen kehittämisessä ja tarjoamisessa, joita uuden sukupolven asiakkaat tarvitsevat. Avoimiin standardeihin ja rajapintoihin perustuvat Nokian teknologiaratkaisut luovat erinomaiset edellytykset rakentaa ja hallinnoida verkkoa kustannustehokkaasti. Avoimuus tuo merkittävää lisäarvoa myös loppukäyttäjille ja luo mahdollisuuden saumattomien palveluiden tarjoamiseen”, sanoo Mohan Gyani.

”Nokialla ja AT&T Wirelessilla on samankaltainen näkemys uuden teknologian hyödyntämisestä sekä siirtymisestä kohti kolmannen sukupolven langattomia multimediapalveluita. Kolmannen sukupolven markkinoilla menestyvät ne yhtiöt, jotka hallitsevat kokonaisratkaisut, ymmärtävät Internet-teknologian ja langattomuuden yhdistämisen edut sekä kykenevät reagoimaan nopeasti markkinoiden muutoksiin”, sanoo Nokia Networksin Yhdysvaltojen johtaja Tim Eckersley. ”Tämä yhteistyö on erittäin merkittävä Nokialle ja koko matkaviestintäalalle. Olemme iloisia, että AT&T Wireless valitsi Nokian suunnittelemaan ja toteuttamaan korkealuokkaisen kolmannen sukupolven palvelualustan AT&T Wirelessin asiakkaille”.

Radioverkkotoimituksen lisäksi Nokia rakentaa 1900 MHz:n EDGE/GPRS/WCDMA –testiverkon AT&T Wirelessille Washingtonin Redmondiin. Yhtiöt perustavat myös yhteisen langattomien Internet-palveluiden kehityskeskuksen. AT&T Wireless, Nokia Networks ja Nokia Mobile Phones kehittävät uudessa keskuksessa langattoman Internetin kokonaisratkaisuja, palvelualustoja, sovelluksia sekä palveluita, joita tarjotaan matkapuhelinasiakkaille. Palveluiden kehityskeskus perustuu Nokian teknologia- ja palvelualustaosaamiselle sekä AT&T:n ainutlaatuiselle palvelutarjonnalle ja asiakastuntemukselle.

Maailman suurimpiin kuuluva AT&T Wireless Services –matkapuhelinoperaattori tarjoaa maailmanlaajuisesti kuluttaja-, yritys- ja julkisen sektorin asiakkailleen matkaviestinpalveluita. Yhtiöllä on yli 15 miljoonaa matkapuhelinasiakasta. AT&T Wireless Servicesin liikevaihto on yli 7 miljardia USD.

LISÄTIETOJA:
Viestintäjohtaja Arja Suominen
Nokia Networks
Puh. (09) 5113 8193
Fax. (09) 5113 8200
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com