Nokia toimittaa VPN-teknologiaa Exodus Communications -palveluntarjoajalle


Exodus Communications on valinnut Nokian virtuaalisen yksityisverkon (Virtual Private Network VPN) Internet-palvelukeskuksiinsa.

Exodus tarjoaa nyt palvelukeskuksissaan asiakkaidensa käyttöön Nokian koko VPN-tuotesarjan, johon kuuluvat Nokia CC500-, CC2500-, CC5200- ja CC5205 -laitteistot. Aiemmin Exodus on jo hankkinut Nokialta tietoturvalaitteistoja, joihin on yhdistetty Check Point VPN-1/FireWall-1 -palomuuriohjelmisto.

Nokian virtuaalinen yksityisverkko noudattaa IPSec-protokollaa ja perustuu Nokian patentoimaan IP-klusterointi -tekniikkaan, jossa erilliset VPN-laitteet voidaan ryhmitellä saman IP-osoitteen alle. Kaikki klusteriin kuuluvat laitteet ovat koko ajan käytössä, jolloin myös teho kasvaa vastaavasti. IP-klusterointi takaa myös Nokian VPN-laitteiston toimintavarmuuden. Jos yksi laitteista jää tilapäisesti pois käytöstä, muut klusterin jäsenet ottavat meneillään olevan toimenpiteen viipymättä hoitaakseen yhteyden katkeamatta. Nokian ratkaisu voitti joulukuussa 2000 ylivoimaisesti Network World -lehden VPN-testin suorituskykynsä ja toimintavarmuutensa ansiosta.

Virtuaalinen yksityisverkko on menetelmä, jossa verkkoyhteyttä varten luodaan Internetin läpi oma kanava. Salatut viestit kulkevat tätä kanavaa pitkin luottamuksellisesti määränpäähänsä. Kaikki VPN-verkkoon liitetyt Internet-päätteet näyttävät toimivan kuin samassa, ulkopuolisilta käyttäjiltä suljetussa lähiverkossa. Kiinteitä linjoja ei enää välttämättä tarvita.

Exodus Communications
Exodus Communications on maailmanlaajuinen yritys, jolla on Internet-palvelukeskuksia Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa. Euroopan toimipisteet sijaitsevat Saksassa, Iso-Britanniassa, Hollannissa ja Ranskassa. www.exodus.net

Nokia
Nokia Internet Communications toimittaa yrityksille ja palveluntarjoajille erilaisia tietoverkkoratkaisuja. Tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa virtuaaliset yksityisverkot (VPN), IP-verkkoturvaratkaisut sekä www-yhteyksien suojaamiseen tarkoitetut Secure Socket Layer (SSL) Accelerator -kiihdytinlaitteet. www.nokia.com/internet/emea

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjäystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja yhden johtavista matka-puhelin-, kiinteiden ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.

Lisätietoja antaa:

Nokia Internet Communications
Viestintä
Tel. +358 8301108

www.nokia.com