Nokia ja KONE yhteistyöhön: langaton tekniikka laajenee hisseihin


KONE ja Nokia ovat tänään sopineet yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on kehittää langaton ääntä ja tietoa välittävä järjestelmä hissien ja liukuportaiden turvallisuuden lisäämiseksi. Järjestelmä perustuu GSM-teknologiaan ja sitä tullaan käyttämään maailmanlaajuisesti KONEen hissien ja liukuportaiden kaukovalvonnassa ja hätäpuhelujen välittämisessä.

"Uusi järjestelmä parantaa merkittävästi KONEen mahdollisuuksia taata matkustajien turvallisuus sekä valvoa huollossamme olevien laitteiden toimintaa. Asiakkaidemme luottamus on meille tärkeää ja voimme nyt entistä paremmin valvoa heidän etujaan", sanoo KONEen huolto- ja modernisaatiopalveluista vastaava johtaja Michel Chartron.

"Tavoitteenamme on tarjota KONEen kaltaisille asiakkaillemme langattomia sovelluksia, joiden avulla he voivat laajentaa toimintaansa ja valvoa koneita ja laitteita olemassa olevan matkapuhelinverkon välityksellä. Uuden järjestemän kaltaiset sovellukset avaavat uusia merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia langattoman Internetin kautta", kommentoi johtaja Hannu Huttunen, Special Products, Nokia Mobile Phones.

KONE on maailman johtavia hissien ja liukuportaiden toimittajia, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia asennus-, modernisaatio- ja huoltopalveluita. KONE toimii maailmanlaajuisesti yli 40 maassa ja sen palveluksessa on 23 000 henkilöä. Vuonna 2000 KONEen liikevaihto oli 2 602 miljoonaa euroa. KONE on tunnettu alansa teknologiajohtajana ja maailman ensimmäisen konehuoneettoman hissin kehittäjänä. Yli puolet yhtiön liikevaihdosta muodostuu kuitenkin noin 500 000 hissin ja liukuportaan sekä yli 120 000 automaattioven huoltotoiminnasta sekä olemassa olevien hissien ja liukuportaiden modernisoimisesta nykyisten turvallisuus- ja toiminnallisuusvaatimusten mukaisiksi.

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjäystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, kiinteiden ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.

Lisätietoja antaa:

Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000
www.nokia.com

KONE Oyj
Annamari Lammassaari, Viestintäjohtaja
Puh. 0204 75 4339
www.kone.com