Telenor og BT enige om fremtidig eierskap i Telenordia


Avtalen mellom Telenor og BT legger opp til at Telenor innen utgangen av september i år overtar Telenordia AB. Fra samme tidspunkt vil BTs andeler av aktiviteter og aktiva fra det felleseide selskapet bli overført til et nyetablert foretak. For å balansere avtalen vil Telenor betale BT et kontant bruttobeløp tilsvarende GBP 10 millioner.

Gjennom avtalen med BT vil Telenor beholde navnet Telenordia. Selskapet vil som i dag ha hovedfokus på telefoni- data- og Internettjenester til bedriftsmarkedet. Telenordia vil etter avtalen med BT også fortsatt ha den vesentlige kundebasen for Nordicoms produkter (nordisk nettverk for datakommunikasjon til bedriftsmarkedet). Denne avtalen gir Telenor muligheter til bedre å kunne koordinere en fortsatt ekspansiv satsing i Sverige.

«I Telenor er vi glade for at vi har løst opp i eierskapet til Telenordia slik at vi kan utvikle selskapet videre. Som eier av det fremtidige Telenordia vil Telenor sette fokus på synergier og muligheter i det svenske markedet med sikte på å utvikle langsiktig lønnsomhet i selskapet. Telenordia vil også inngå som viktig del i vår nordiske strategi», sier visekonsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.

BT vil sitte i Telenordia-styret fram til 30.9.01. Visekonsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, vil overta som styreformann i selskapet etter Morten Karlsen Sørby.