Telenor Vision utvider kabel-TV-virksomheten i Sverige


Gjennom denne investeringen utvider Telenor Vision sin virksomhet fra å være en programleverandør til kabel-TV-nett til å bli en komplett kabel-TV-operatør på det svenske kabel-TV-markedet. Seth's Kabel-TV selskap er et fullt oppgradert kabel TV nett som kan tilby sine kunder et bredt spekter av produkter og tjenester. Oppkjøpet innebærer at Telenor Vison øker sin kundemasse i Sverige med 14.500 kabel-TV-husstander til ca 275.000 husstander totalt.

'Oppkjøpet er en del av Telenor Visions offensive satsing på kabel-TV-segmentet. Gjennom Seth´s brede kunnskap og erfaring med kabel-TV og installasjonsvirksomhet vil oppkjøpet bidra til at Telenor Vision raskt kan tilby markedet fullservice løsninger. Telenor Vision vil nå kunne tilby eksisterende og nye kunder et bredt basistilbud av TV-kanaler, et digitalt tilleggstilbud med interaktive tjenester, finansiering og installasjon og service,' sier Helene Rinstad, VD i Telenor Vision AB.

Telenor Vision har siden 1979 levert satellittkanaler til kabel-TV-nett i Norden og er i dag Nordens ledende distributør med over en millioner husstander som kunder. Telenor Vision er agent for satellittkanaler som National Geographic Channel, Eurosport, Discovery Channel, CNN, CANAL+, MTV, BBC og mange flere.

Seth´s startet sin virksomhet i Gøteborg i 1975. Virksomheten har en bred produktportefølje med egne kabel-TV-nett i Gøteborg og Skåne, i tillegg til entreprenør - og installasjonsvirksomhet som også inkluderer salg av kabel-TV utstyr. I 1997 startet Seth´s Digital Teknikk-kjeden, DTK, som er en riksdekkende kjede med 47 installasjonsselskaper innen kabel-TV, bakkenett og satellittkommunikasjon.

'Seth´s får gjennom avtalen mulighet til å utnytte den erfaring og kompetanse som er bygd opp i selskapet gjennom mange år. DTK-kjedens medlemsselskaper tilhører de mest velrenommerte og erfarne hva angår satellitt og kabel-TV-installasjoner, og dekker hele Sverige. Vårt mål er at Telenor Vision, Seth's og DTK skal bli den plattformen som trengs for på en profesjonell måte å kunne møte dagens og morgendagens satellitt- og kabel-TV kunder', sier Seth Larsson, adm. direktør og grunnlegger av selskapene i Seth-gruppen.