Nokia Networks tehostaa toimintaansa


Nokia Networks suunnittelee tehostavansa toimintaansa. Tavoitteena on parantaa entisestään kilpailukykyä, jotta yksikkö pystyy vastaamaan muuttuneisiin markkinahaasteisiin. Tavoitteena on sopeuttaa henkilökunnan määrä nykytarpeisiin ja rakentaa samalla vahva pohja tulevalle liiketoiminnalle, mukaan lukien 3G-verkkoteknologia ja mobiilipalveluiden sovellusalustat.

Nokia Networks on aloittanut Suomessa suunniteltuja muutoksia koskevat YT-neuvottelut. Suomessa toiminnan tehostamisen arvioidaan vähentävän henkilöstötarvetta noin 200:lla. Maailmanlaajuisesti henkilöstövähennyksen arvioidaan olevan noin 900 - 1000 henkilöä. Suunnitellut muutokset toteutettaneen asteittain, ja ne arvioidaan saatavan valtaosin toteutetuiksi vuoden loppuun mennessä.

Näiden muutosten tavoitteena on kehittää organisaatiota niin, että se parhaalla mahdollisella tavalla edistää tehokasta ja kilpailukykyistä toimintaa. Nykytoimintojen tehostamisen lisäksi tavoitteena on myös uudistaa palvelusovellusten kehitystä, jotta Nokia kykenee vastaamaan entistäkin paremmin tulevan langattoman viestintämaailman tarpeisiin. Samanaikaisesti Nokia Networks vahvistaa organisaatiotaan asiakasrajapinnassa ja valmistautuu 3G-verkkojen nopeaan liikkeellelähtöön. Tavoitteena on tehokas ja nopea asiakaspalvelu nopeastikin muuttuvassa ympäristössä.

Nokia Networksin palveluksessa on maailmanlaajuisesti noin 23 000 henkilöä.

Lisätietoja antaa:

Arja Suominen
Nokia Networks, Viestintä
Puh. 07180 38193
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com