Nokia toimittaa GSM 1800/GPRS-verkon Cellcomille Israeliin


Nokia ja BellSouthin israelilainen tytäryhtiö Cellcom ovat allekirjoittaneet sopimuksen GSM- ja GPRS-ratkaisun toimittamisesta Cellcomille. Sopimuksen mukaan Nokia toimittaa Cellcomille GSM 1800/GPRS -verkon sekä oheispalvelut, joiden avulla Cellcom pystyy tarjoamaan asiakkailleen huippuluokan langattomia palveluita ja jatkuvan langattoman datayhteyden. Sopimuksen toteutuminen edellyttää vielä, että Cellcom saa tulevassa lisenssien jaossa luvan operoida GSM-verkkoa 1800 MHz:n taajuudella.

Nokia toimittaa Cellcomille sekä GSM- että GPRS-verkkoja varten tarvittavat laitteistot. Toimitus sisältää Nokia GSM-keskuksia, kotirekistereitä, reititysjärjestelmiä, tukiasemaohjaimia ja Nokia UltraSite -tukiasemia sekä GPRS-runkoverkon. Nokia GPRS-runkoverkko sisältää GPRS tuki- ja yhdyskäytäväpalveluita, nimipalvelimen, laskutusyhdyskäytävän ja palomuurin. Nokia UltraSite -tukiasemat vastaavat yhä kasvaviin langattoman tietoliikenteen vaatimuksiin. Ne tukevat GSM-, High Speed Data-, GPRS-, EDGE- ja WCDMA-teknologioita.

Sopimukseen kuuluu myös GSM/GPRS -verkon asennus, käyttöönotto ja integrointi sekä huoltosopimus.

Nokian GPRS-runkoverkkoratkaisu on IP-protokollan mukainen ja mahdollistaa näin langattoman Internetin palvelut, esimerkiksi datapalvelut sekä entistä kehittyneemmät WAP-palvelut. Nokian GSM/GPRS-radioverkko on suunniteltu soveltuvaksi UMTS-teknologian saumattomaan käyttöönottoon ja se antaa operaattoreille mahdollisuuden laajentaa tarjontaansa kolmannen sukupolven palveluihin.

Cellcom on Israelin suurin operaattori ja se aloitti toimintansa vuonna 1994. Nyt sen TDMA-verkossa on maanlaajuisesti 2 miljoonaa käyttäjää. Sen suurimmat osakkeenomistajat ovat BellSouth International (34,75%), Safra (34,75%) ja Discount Investments (25%).


Lisätietoja antaa:

Nokia Networks, viestintäosasto
puh. 071 803 8193 (sunnuntaina 15.7. matkapuhelin 0500 402 698)
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com