Nokia soitti maailman ensimmäisen GSM 850 -puhelun aidossa verkkoympäristössä


Nokia on ensimmäisenä ilmoittanut soittaneensa puhelun 850 megaherzin GSM-verkossa. Puhelu soitettiin Nokian tutkimus- ja tuotekehitysyksikön tiloissa Texasissa USA:ssa ja siinä käytettiin Nokia GSM 850 -tukiasemia ja -puhelimia. Valmiin ratkaisun arvioidaan olevan saatavilla Pohjois-, Keski- ja Etelä-Amerikan alueilla toimiville operaattoreille myöhemmin tänä vuonna.

"Tämä on merkittävä virstanpylväs GSM-palveluiden yleistymiselle Amerikan mantereella", sanoo Nokian Pohjois- ja Etelä-Amerikan toimintojen johtaja K-P Wilska. "GSM 850:n avulla sekä nykyiset TDMA- että uudet GSM-operaattorit voivat hyötyä GSM:n maailmanlaajuisesta menestyksestä."

GSM on maailman yleisimmin käytetty digitaalinen matkapuhelinverkkojärjestelmä. Sitä käyttää yli 550 miljoonaa ihmistä yli 170 maassa. GPRS- ja EDGE-teknologioilla tehostettuna GSM antaa uusia kolmannen sukupolven toimintamahdollisuuksia GSM 850 -verkossa toimiville operaattoreille. Samalla tulevat mahdollisiksi myös maailmanlaajuiset verkkovierailut Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa.

Amerikkalaisista operaattoreista AT&T Wireless Services, Rogers Wireless (Kanada), Entel Movil (Bolivia), CTE (El Salvador), Telecom Personal (Argentiina) ja Telcel (Meksiko) ovat ilmoittaneet aloittavansa GSM-palveluiden tarjoamisen.

Nokian tämänhetkisen arvion mukaan GSM:n ja sen seuraavan sukupolven ratkaisujen osuus tulee olemaan yli 85% seuraavan sukupolven järjestelmätilauksista.

Lisätietoja antaa:
Nokia Networks, viestintäosasto
puh. 07180 38195
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com