Net Insight sänker kostnadsnivån


Net Insight har bedrivit ett intensivt utvecklingsarbete som nu lett fram till ett flertal färdiga produkter för mediemarknaden. Mot bakgrund av detta och rådande konjunkturläge, har bolagets styrelse beslutat om att dra ner på det mycket ambitiösa utvecklingsprogrammet under den närmaste framtiden.

Besparingsprogrammet kommer att sänka bolagets kostnader till hälften. Kostnadsreduktionen innebär att konsulttjänster och extern utveckling kraftigt reduceras. Programmet innefattar också personalreduktion och en allmän kostnadsöversyn av hela verksamheten.

Fram till idag har Net Insights huvudsakliga kostnader utgjorts av utvecklingskostnader, vilket resulterat i färdiga produkter för främst mediemarknaden. I och med detta kan bolaget nu minska takten i den tekniska nyutvecklingen utan olägenhet för kunderna.

Den allmänna avmattningen i konjunkturen på telekom- och nätverksmarknaden är påtaglig. Dock är kundbehoven så starka och tydliga i Net Insights prioriterade segment, mediemarknaden, att bolaget räknar med att de kontakter som finns med stora aktörer på medieområdet kommer att leda till betydande affärer under det närmaste året.

- Vi anpassar nu kostnadsnivån till rådande konjunkturläge. Trots dessa nedskärningar kommer vi att ha kvar en avsevärd utvecklingskraft och förmåga att ta fram de nya produkter som våra kunder efterfrågar. Detta ger samtidigt resurser att öka kundorienteringen i hela bolaget och att fokusera ännu hårdare på försäljningen, säger Tomas Duffy, VD Net Insight.