Nokia Multimedia Terminal Gateway tuo multimediaviestit matkapuhelimiin


Nokian tänään esittelemä Multimedia Terminal Gateway mahdollistaa matkapuhelinoperaattoreille multimediaviestien välittämisen myös matkapuhelimiin, joissa ei ole valmiutta multimediaviesteihin. Uusi yhdyskäytävä mahdollistaa matkapuhelinkäyttäjille myös viestien tallentamisen henkilökohtaisiin albumeihin.

Nokia Multimedia Terminal Gateway on sovellusyhdyskäytävä, joka täydentää Nokian aikaisemmin esittelemää Nokia Artuse MMS (Multimedia Messaging Service) -keskusta. Uusi tuote tulee markkinoille tämän vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Nokia Multimedia Terminal Gateway mahdollistaa käyttäjille osallistumisen multimediaviestintään matkapuhelintyypistä riippumatta heti, kun palvelut aloitetaan. Ne käyttäjät, joiden puhelin ei tue multimediaviestejä, saavat matkapuhelimeensa tekstiviestin, jossa on URL-osoite ja salasana viestin lukemiseksi Internetissä. Käyttäjät voivat myös vastata multimediaviesteihin tai lähettää viestin eteenpäin sähköpostiosoitteeseen.

"Nokia on ajanut multimediaviestinnän kehittämistä ja uskoo, että tulevaisuudessa ihmisten välinen matkaviestintä perustuu suurelta osin multimediaviesteihin. Uskomme, että multimediaratkaisumme lisäävät operaattoreiden kilpailukykyä ja mahdollistavat multimediapalveluiden tuomisen massamarkkinoille", sanoo Nokian Server Software Products -yksikön johtaja Pekka Salonoja.

Henkilökohtainen viestialbumi on toinen keskeinen Nokia Multimedia Terminal Gatewayn ominaisuuksista. Matkapuhelinkäyttäjät voivat käyttää henkilökohtaista albumiaan viestien pitkäaikaiseen säilyttämiseen ja siten vapauttaa MMS-päätelaitteidensa muistikapasiteettia. Henkilökohtaiseen albumiin voi mennä Internetin tai WAP-palvelun kautta. Albumissa voi tehdä ja lähettää viestejä, selata talletettuja viestejä, ladata viestejä puhelimeen ja lähettää niitä edelleen joko toiseen puhelimeen tai sähköpostiosoitteeseen.

Lisätietoja antaa:

Nokia Networks
Viestintäosasto
Puh. 07180 38195
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com
www.nokia.fi