Omsmelteverk for aluminium i Commerce, Texas, USA


Hydro Aluminium vil bygge et omsmelteverk for aluminium i Commerce, Texas. Med aluminiumskrap som råstoff vil verket være i stand til å støpe pressbolt av samme kvalitet som primærmetall. Støperiet vil ha en kapasitet på 90.000 tonn, og basere seg på samme teknologi som Hydro benyttet da de nylig bygget et tilsvarende verk i Kentucky.

Hydro Aluminium er verdens største leverandør av pressbolt. Resirkulering av aluminium er svært effektivt energimessig. Omsmelting krever bare fem prosent av den energien som går med til å produsere primæraluminium.

Hydro har lang erfaring med resrikulering og produksjon av høykvalitets støperiprodukter fra aluminiumskrap. Fire omsmelteverk i Europa produserer ca. 250.000 pressbolt per år. Et femte omsmelteverk med en kapasitet på ca. 60.000 tonn kommer i drift i Spania senere i år. I Nord-Amerika driver Hydro allerede to omsmelteverk med en samlet kapasitet på 175.000 tonn per år. Hydro driver også et støperi i Venezuela, som leverer pressbolt og andre støperiprodukter til markedet i USA.
Hydro driver også en omfattende resirkulering av aluminium her i Norge, i Holmestrand.

Samlet investering i Commerce vil være ca. 320 millioner kroner, 37 millioner dollar. Anlegget skal stå ferdig i november 2002. Arbeidet med å bygge verket vil begynne så snart det foreligger endelige avklaringer med hensyn til kjøp av gass og elektrisitet.

Hydro har et raskt økende salg av pressbolt i USA. Det nye verket i Commerce vil spesielt betjene markedet sørvest i USA.