Nokia ja Lycos Europe aloittavat multimediaviestintää koskevan yhteistyön


Nokia ja Lycos Europe ilmoittivat tänään aloittavansa multimediaviestipalveluiden (Multimedia Messaging Services, MMS) kehittämistä koskevan yhteistyön. Lycos Europe esitteli äskettäin Mobile Channel -palvelun, joka yhdistää Lycosin eri yhteisöt matkapuhelinteknologian avulla. Uutta kanavaa rakennetaan parhaillaan Lycosin tukipilarin, SMS-palvelun ympärille. Lycosin SMS-palvelu on Euroopan johtava Internetin ja matkapuhelimen välinen tekstiviestipalvelu. Laajentuva Lycos Mobile sekä uudet MMS-ominaisuudet ja -sisältö tarjoavat yhteisön käyttäjille entistäkin kiehtovampia kokemuksia informatiivisten ja viihdyttävien MMS-palveluiden parissa. Lukuisat ominaisuudet kuten omien multimediaviestien sommittelu Lycosin tarjoamasta materiaalista, tai itse luodut digitaaliset kuvat tarjoavat kuluttajalle helpon tavan tutustua multimediaviestintään.

"Multimediaviestintä (MMS) mahdollistaa yksilöllisten ja monipuolisten viestipalveluiden tarjoamisen matkapuhelimeen. Langattomaan viestintään tottunut sukupolvi suosii enemmän tekstiviestintää ja visuaalista sisältöä kuin perinteisiä äänipuheluita. Heille viestitys on luonnollinen tapa kommunikoida. Yhteistyömme Lycos Europen ja sen laajan asiakaskunnan kanssa tarjoaa erinomaisen tilaisuuden tuoda palveluita kuluttajille ja esitellä multimediaviestinnän mahdollisuuksia", sanoi Anssi Vanjoki, Executive Vice President, Nokia Mobile Phones.

"Uusimpien tuotteidemme ja palveluidemme ansiosta olemme valmiita uusiin teknologisiin innovaatioihin. Yhteistyö Nokian kanssa antaa meille suurenmoisen mahdollisuuden toimia yhtenä edelläkävijoistä tällä alueella, ja esitellä uuden sukupolven viestipalveluita Lycosin miljoonille käyttäjille", totesi Dr. Jürgen Galler, Managing Director Lycos Mobile ja Vice President Lycos Europe.

Multimediaviestintä edistää uusia, yhteiskunnan muuttuvia tarpeita vastaavia viestintätyylejä. Nokian ratkaisut perustuvat viestipalveluiden kehityspolkuun: tekstiviestintä (viesteissä ainoastaan tekstiä), kuvaviestit (tekstiä ja graafisia kuvia), MMS - multimediaviestintä (ensimmäisessä vaiheessa tekstin lisäksi digitaalisia ja graafisia kuvia, puhetta ja ääntä; myöhemmin myös videokuvaa). MMS on tämän hetken monipuolisin standardoitu viestipalvelu. Se on 3GPP:n ja WAP Forumin tukema ja ja käytetystä verkkoteknologiasta riippumaton avoin standardi.

Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000

www.nokia.fi
www.nokia.com