Nokia ja Check Point vahvistavat yhteistyötään


Nokia ja Check Point Software Technologies kertoivat tänään laajentaneensa yhteistyötään. Entistä tiiviimmän liittoutuman tavoitteena on tarjota parempi valikoima Internet-turvaratkaisuja sekä kiinteisin että langattomiin verkkoihin. Yritykset ovat yhtenäistäneet strategiansa, teknologiansa sekä tutkimus- ja kehitysresurssiensa käytön Internet-turvaratkaisujen alalla. Nokia ja Check Point ovat tehneet yhteistyötä jo yli neljä vuotta, ja nyt tavoitteena on vahvistaa yritysten johtoasemaa entisestään sekä varmistaa menestys myös tulevaisuuden langattomissa ratkaisuissa.

Tänään julkistetun sopimuksen mukaan Nokia ja Check Point yhdistävät osaamisensa uusien innovatiivisten teknologioiden kehittämisessä ja johtavien Internet-turvaratkaisujen tuottamisessa. Tiivis yhteistyö tulee keskittymään myös langattomien verkkojen Internet-turvaratkaisujen kehittämiseen ja näin vastaamaan tulevien 2.5G ja 3G -verkkojen tietoturvavaatimuksiin.

Entisestään tiivistynyt yhteistyö näkyy asiakkaille välittömästi. Uudistukset tuovat mukanaan entistä parempia ominaisuuksia skaalautuvuuteen, luotettavuuteen ja suorituskykyyn. Lisäksi yhteistyö mahdollistaa tietoturvaratkaisujen räätälöinnin asiakkaille. Kaikissa Nokian Internet-turvaratkaisuissa käytettävät VPN- ja palomuuriteknologiat tulevat jatkossa perustumaan Check Point VPN-1/FireWall-1 -ohjelmistoille. Nokia ja Check Point parantavat tuotteidensa ominaisuuksia Nokian patentoiman CryptoCluster -teknologian ja Check Pointin SecureXL -teknologian avulla. Klusteroitu Nokia Check Point -ratkaisu tulee markkinoille vuoden 2002 ensimmäisen vuosineljänneksen lopussa.

Nokia Internet Communications toimittaa yrityksille ja palveluntarjoajille erilaisia tietoverkkoratkaisuja. Valikoimaan kuuluvat muun muassa virtuaaliset yksityisverkkotuotteet (VPN) ja IP-verkkoturvaratkaisut. http://www.nokia.com/securenetworksolutions

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjäystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matka-puhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.

Lisätietoja antaa:

Nokia Ventures Organization
Viestintä
Puh. 07180 62760

www.nokia.com
www.nokia.fi