Hubei Quantong Telecomin koekäyttämä Nokian 800 MHz TETRA-verkko on saanut Kiinan viestintäministeriön hyväksynnän


Nokian toukokuussa kiinalaiselle Hubei Quantong Telecomille toimittama 800 MHz:n TETRA-verkko on saanut Kiinan viestintäministeriön (MII) hyväksynnän. Nokia on ensimmäinen verkkotoimittaja, jolle on myönnetty Kiinan viestintäministeriön tyyppihyväksyntä. Nokian TETRA-ratkaisu on ainoa maailmassa, jonka ominaisuuksiin kuuluvat kiinankieliset merkit ja viestit.

Hyväksyntä myönnettiin Test and Appraisal Meeting -kokouksessa Jingzhoussa Hubein maakunnassa. Asiantuntijat arvioivat Nokian 800 MHz:n TETRA -verkon koekäytön onnistuneen erinomaisesti ja että verkko voisi olla mallina julkisen viranomaisverkon rakentamisessa Kiinassa.

Verkko esiteltiin elokuun alussa Development Strategy of Hubei PMR Communications Networks seminaarissa. Lisäksi se esiteltiin syyskuussa National Radio Organization Training for Management of 800 MHz PMR Frequency tilaisuudessa, jota isännöi MII:n Radio Administration Bureau. Syyskuun lopussa MII testasi järjestelmän laajasti Jingzhouhussa.

Nokian Hubei Quantongille toimittama 800 MHz:n TETRA-ratkaisu on suunniteltu erityisesti Kiinan markkinoille. Siinä yhdistyvät kiinalaisten käyttäjien tarpeet sekä Nokian teknologiatuntemus. Se on luotettava, joustava ja suorituskykyinen sekä varustettu kiinalaisilla merkki- ja viestitoiminnoilla.

Nokian TETRA-ratkaisu on maailman ainoa, joka on varustettu kiinalaisilla merkeillä ja ensimmäinen, joka on saanut tyyppihyväksynnän MII:ltä sekä tukiasemien että puhelimien osalta.

Nokia esitteli Kiinassa myös globaalin partneristrategiansa TWISPin (TETRA Wireless Solution Partner). TWISP-sopimuksen mukaisesti Nokia on toimittanut Hubei Quantongille TETRA-sovelluksen ohjelmointirajapinnan, kehittämis- ja simulaatiotyökaluja sekä koulutuksen vuoden 2000 lopussa.

TETRA-verkko on turvallisuusviranomaisten ammattikäyttöön tarkoitettu digitaalinen radioverkko, joka tarjoaa viranomaisten viestiliikenteessään tarvitsemat erityisominaisuudet, mm. huippuluokan turvallisuus, nopeat ryhmäpuhelut, puheluiden priorisoinnin, hätäpuhelut sekä viesti- ja pakettidata-palvelut.

Nokia on Kiinan johtavia tietoliikennetoimittajia. Nokialla on Kiinassa yli 20 myyntitoimistoa, kahdeksan yhteisyritystä ja kaksi tuotekehitysyksikköä. Henkilöstömäärä on yli 5500.

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjä-ystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matka-puhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä

Lisätietoja antaa:

Viestintäosasto
Nokia Networks
Puh. 07180 38195
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.fi
www.nokia.com