Telenor nedbemanner og effektiviserer Opplysningen og Kundeservice


Innføring av ny teknologi og økt bruk av elektroniske kundetjenester via Internett har redusert bemanningsbehovet både i Kundeservice og Teleservice som tradisjonelt har hatt en høy andel manuelle tjenester. Denne utviklingen har pågått over lengre tid og ble forsterket gjennom siste kvartal 2001. Bemanningen blir derfor nå redusert i disse enhetene.

Kundeservice
Omstillingen i Kundeservice vil redusere antall steder Telenor Plus har kundeservice-enheter fra dagens atten til ni. I tillegg kan det bli aktuelt å selge ut kundeserviceenheter til eksterne eiere. Totalt skal Telenor Plus redusere antall årsverk i Kundeservice med mellom 250 og 300 innen 2003. Dette vil omfatte rundt 25 prosent av de ansatte.

Enkelte kundeserviceenheter med spesialfunksjoner vi bli opprettholdt. Dette gjelder enheter i Kongsvinger, Skien og Steinkjer. I tillegg vil andre miljøer med spesialfunksjoner også bli videreført. I slutten av januar vil det være klart hvilke seks kundeserviceenheter som vil bli drevet videre.

Opplysningen
Som følge av redusert etterspørsel etter manuelle opplysningstjenester har Telenor Teleservice besluttet å legge ned to av de tolv avdelingene som i dag driver manuell opplysningstjeneste i Norge. Avdelingene som legges ned er Kongsberg og Askim med til sammen 120 årsverk.

Ut fra nåværende prognoser kan Telenor drive den manuelle nummeropplysningstjenesten i Norge videre med 10 avdelinger. Bemanningen vil imidlertid til enhver tid måtte tilpasses bruken av de manuelle tjenestene. Fra 15. februar i år åpnes det dessuten for konkurranse om nummeropplysning i Norge. Dette vil også kunne få betydning for den fremtidige bemanningen på Opplysningen.

Med disse tiltakene blir kostnadene i Kundeservice og Opplysningen redusert med om lag 130 millioner kroner årlig.

Forholdet til de ansatte
Telenor vil søke å skaffe overtallige i Kundeservice og Teleservice alternativt arbeid i og utenfor Telenor-konsernet, sammen med ulike avgangsstimulerende tiltak for de som blir berørt av bemanningsreduksjonene.

Lokale pressekonferanser
Det vil bli avholdt lokale pressekonferanser på Opplysningen i Askim og Kongsberg torsdag 10. januar kl. 1000. Til stede blir representanter for lokal og sentral ledelse i Telenor Teleservice.

Fakta om Telenor Kundeservice
Telenor Kundeservice er organisert i forretningsområdet Telenor Plus. Kundeservice ivaretar privatkunder, små- og mellomstore bedrifter samt forhandlere i privatmarkedet. Telenor Kundeservice utfører salg, kampanjer, feilhåndtering og kundeservice via telefon, brev, faks eller e-post for privat- og bedriftsmarkedet i Norge.

Telenor Plus har i dag 18 kundeserviceenheter (antall ansatte i parentes):
Hammerfest (24), Tromsø (24), Harstad (59), Bodø (18), Steinkjer (25), Trondheim (47), Kristiansund (63), Bergen (130), Stavanger (140), Kristiansand (89), Skien (50), Tønsberg(20), Drammen (28), Oslo (223), Fredrikstad (28), Hamar (49), Gjøvik (80) og Kongsvinger (89).

Fakta om Telenor Teleservice
Telenor Teleservice er et selskap i Telenor-konsernet som blant annet driver Contact Center-tjenester, telefon- og datamøtene MeetAt 119 og OpplysningenÒ. Teleservice har cirka 1.500 ansatte fordelt på virksomheter 25 steder i Norge i tillegg til datterselskap i Norge, Sverige og Tyskland.

Telenor Teleservice driver i dag Opplysningen på følgende 12 steder i Norge (antall ansatte i parentes): Sortland (104), Narvik (44), Namsos (80), Volda (75), Lærdal (73), Norheimsund (75), Risør (88), Kongsberg (105), Askim (70), Fagernes (68), Otta (70) og Tynset (73).


Telenor
Telenor er et av Norges største verdiskapende selskaper med en omsetning på rundt 37,6 milliarder kroner i 2000 og med om lag 23.200 årsverk i inn- og utland. Telenor er markedsleder i Norge innen telekommunikasjon, datatjenester og medieformidling. Internasjonalt øker Telenor satsingen spesielt på mobil, Internett, TV-distribusjon og satellittkommunikasjon. Telenor skal til enhver tid tilby kunder både hjemme og i utlandet løsninger av høy kvalitet til konkurransedyktige priser og bidra til økt verdi for våre aksjonærer. Telenor er notert på Oslo Børs (TEL) og på Nasdaq i New York (TELN)