Telenor Plus gjør Internett barnesikkert


- Den eksplosive utvikling av Internett over de siste årene, har gjort at det finnes veldig mye innhold som ikke er egnet for barn. Spesielt gjelder dette vold og porno, men også chattesider, hvor det hender at uønskede voksne personer infiltrerer. For alle oss som har barn som surfer på nettet, er dette bekymringsfullt, sier Nilsen.

Samarbeid med Barneombudet
- Denne bekymringen har også Redd Barna og Barneombudet i flere sammenhenger uttrykt. Det har derfor vært helt naturlig for oss å samarbeide med Redd Barna og Barneombudet for å komme frem til en løsning som er god og sikker for barn og ikke minst foreldre, sier han.

Forskjellige filterløsninger har vært tilgjengelige på markedet i flere år, men disse har ikke vært gode nok og dessuten meget vanskelig å sette opp for de som ikke er spesielt datakyndige.

Telenor Plus har i samarbeid med CyberPatrol utviklet et filtreringssystem som luker bort det aller meste av innhold som har med sex, vold, rasisme, gambling, rusmidler og chat å gjøre. Samtidig har man stengt for tilgang til de søkemotorene som har pekere til slike sider.

- For å kvalitetssikre filteret har vi hatt flere "hackere" som i ukesvis aktivt har prøvd å komme inn på uønskede sider. Det de har funnet har vi gjort utilgjengelig. Vi føler oss derfor sikre på at barn ikke skal behøve å uforvarende havne på en uønsket side, sier Knut Haakon Nilsen.
- Filteret vil bli kontinuerlig oppdatert for å sikre at nye sider som legges ut på nettet ikke skal slippe igjennom. Vi kan imidlertid ikke garantere at absolutt alle sider som ikke passer for barn vil bli stengt.

Foreldrekontroll
Foreldrene har alle muligheter til å lempe på den strenge filtreringen hvis dette er ønskelig. Gjennom et passordbeskyttet admistrasjonsystem kan foreldrene f.eks. bestemme når på døgnet Internett skal være tilgjengelig for barna og eventuelt åpne opp for chat. Her kan også foreldrene melde inn websider som de mener burde vært stengt og om spesielt gode barnesider som burde vært lenket til Kidsurf portalen, www.kidsurf.no

Foruten lenker til gode barnesider på nettet, vil Kidsurf-portalen inneholde spill og underholdning. Telenor Plus har også samarbeidet med Wilsoft for å lage en spesielt barnevennlig webleser.
Filteret, webleseren samt tilgang til kidsurf.no og en egen foreldreside følger med i Kidsurfpakken, som vil koste 29 eller 49 kroner måneden avhengig av hva slags Internett abonnement brukeren har fra før.