Hydro overtar Technal


Hydro Aluminium har inngått endelig avtale om å overta det franske selskapet Technal, som er en ledende leverandør av aluminium byggesystemer. Hydro inngikk en foreløpig avtale om å kjøpe Technal i oktober ifjor.

Technal hadde i 2001 en omsetning på ca. 2,2 milliarder kroner (275 millioner Euro). Dette var en økning på ca. ti prosent fra året før. Hydro har betalt ca. 580 millioner kroner (73 millioner Euro) for aksjene i selskapet og samtidig overtatt Technals gjeld på ca. 290 millioner kroner (38,3 millioner Euro).

Technal, som har hovedkontor i Tolouse, Frankrike, utvikler, produserer og markedsfører et bredt spekter av aluminium byggesystemer som inngår i et stort antall produkter som dører, vinduer, fasadeløsninger mm. Technal-gruppen er representert i store deler av Vest-Europa, særlig i Frankrike, Spania, Portugal og Storbritannia. I tillegg har gruppen en rekke eksportlisenser til andre land verden rundt.
Overtagelsen gjør Hydro Building Systems til verdens ledende innen byggesystemer basert på aluminium profiler. Hydro Building systems er en enhet innen Hydro Aluminium Profiler, en av sju sektorer innen Hydro Aluminium.

Norsk Hydro inngikk tidligere i januar i år avtale om å kjøpe samtlige aksjer i det tyske selskapet VAW aluminium AG. Overtagelsen av VAW. som er avhengig av konkurransemydnighetenes samtykke, vil gjøre Hydro til et av verdens største aluminiumselskaper, og det største i Europa. Den samlede omsetning for Hydro Aluminium etter overtagelsen blir omlag 80 milliarder kroner, og selskapet vil ha vel 30.000 ansatte.

- Med kjøpet av Technal blir vi ikke bare klart størst innen aluminium byggesystemer i Frankrike og en ledende leverandør i Europa, men vi vil også ha en sterk platform og vokse videre fra utenfor Europa, sier Jan Fredrik Meling, leder for Hydro Building Systems. - Technal er et sterkt varemerke innen byggeindustrien og utfyller på en god måte våre andre merker Wicona og Domal. Dette gjelder også geografisk i Europa.

Patric A. Tanguy, leder for Technal-gruppen understreker at han ser store muligheter for sitt selskap som en del av Hydro Building Systems. - Sammen har vi bedre muligheter til å styrke den globale tilstedeværelse for Hydro Building Systems, sier Tanguy.

For ytterligere informasjon se:
http://www.hydro.com
http://www.technal.com