Telenor Kundeservice på ti steder i Norge


Gjennom å redusere antallet kundeservice-enheter, vil Telenor Plus skape forutsetninger for bedre service, økt effektivitet, betydelige kostnadsbesparelser og bedre utviklingsmuligheter for medarbeiderne. Innføring av ny teknologi, mindre etterspørsel etter manuelle tjenester og økt bruk av elektroniske kundetjenester via Internett gjør at Kundeservice må redusere bemanningen.

Forholdet til de ansatte
Som følge av denne omstillingen vil Telenor Plus redusere antall årsverk i Kundeservice med mellom 250 og 300 innen utgangen av 2003. Samtidig vil det være behov for en viss oppbemanning ved enkelte av de kundeservice-enhetene som skal drives videre i Telenor Plus. Alle ansatte som berøres av omstillingen vil få tilbud om arbeid ved de stedene som skal drives videre i Telenor. Det vil også bli arbeidet med å skaffe de overtallige i Kundeservice alternativt arbeid i eller utenfor Telenor-konsernet, og med ulike avgangsstimulerende tiltak for de som blir berørt av bemanningsreduksjonene.

Valg av steder
- Formålet med omstillingen er å skape en bedre og vesentlig mer kostnadseffektiv kundeservice som er tilpasset fremtidens krav, sier direktør i Telenor Kundeservice, Anne-Karin Sogn.
Færre enheter gir lavere kostnader, samtidig som det skaper forutsetninger for større fleksibilitet med hensyn til ressursutnyttelse og gjør det enklere med opplæring og omstilling i en bransje med store og raske endringer.
-De ti enhetene som vi har valgt å satse på, gir en god kombinasjon av dybde og tverrfaglig kompetanse. De er valgt ut fra denne helhetsvurderingen, og danner et godt faglig grunnlag for å yte bedre kundeservice, sier Sogn.

Disse stedene skal drives videre i Telenor Plus:
Hammerfest, Harstad, Steinkjer, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Gjøvik, Kongsvinger og Skien. I tillegg skal miljøer med spesialfunksjoner drives videre. Dette gjelder blant annet en enhet i Oslo. Alle disse enhetene utgjør totalt 620 årsverk, og det vil være behov for å oppbemanne noe på enkelte av disse stedene.

Disse stedene skal ikke drives videre i Telenor Plus, og kan bli solgt, overført til andre enheter i Telenor eller nedlagt:
Tromsø, Bodø, Trondheim, Kristiansund, Drammen, Tønsberg, Oslo og Hamar.
Disse enhetene har drøyt 300 ansatte.

Det vil bli avholdt lokale pressemøter i ettermiddag på de fleste stedene som nå skal inn i en omstilling.


Telenor Plus
Telenor Plus er ett av fire kjerneområder i Telenor-konsernet. Telenor Plus tilbyr kommunikasjonsløsninger innen fasttelefoni, internett og bredbånd, samt tv- og innholdstjenester rettet mot privatmarkedet. Telenor Plus har i overkant av 3200 ansatte og er delt inn i divisjonene Broadcast, Content & Interactive Services, Telefoni & Internett og Kundeservice.