Telenor drifter statlig dansk IT fra Bergen


Avtalen er på 15 - 25 millioner danske kroner i år, og innebærer at institusjonenes systemer for økonomistyring blir driftet fra Telenors serversenter i Bergen.

Rammeavtalen omfatter 350 institusjoner med til sammen 15.000 ansatte, som alle skal gå over til økonomistyringssystemet Navision stat. Den danske Økonomistyrelsen er en del av Finansministeriet og ivaretar oppgaver innen økonomisystemer samt økonomi- og resultatstyring i den danske staten. For de institusjonene som velger en ekstern leverandør på driftssiden vil Telenor Business Solutions være partner.

"Avtalen representerer et gjennombrudd for Telenor Business Solutions i Danmark, som leverandør av IT- og applikasjonsdrift. Telenor har lenge hatt en ledende posisjon i Norge med en markedsandel på om lag 60 prosent. Derfor er vi svært glad for avtalen med Økonomistyrelsen, ikke minst da vi konkurrerte med noen av markedets tyngste aktører," sier Kim Toft Madsen, administrerende direktør i Telenor Business Solutions i Danmark.

"Med anbudet ønsker vi å tilby institusjonene et attraktivt alternativt til selv å drifte Navisjons stat. Telenor levde til fulle opp til våre krav, og vi er derfor meget fornøyde med den løsning vi har funnet fram til." sier Farzad Saber, kontor sjef i Økonomistyrelsen.

Løsningen driftes fra Telenors serversenter i Bergen, Nordens største og sikreste serverfarm. Driftssenteret er plassert inne i fjellet, og holder et militært sikkerhetsnivå.