Johtavat tietoliikennealan yritykset ryhtyvät yhteistyöhön multimediaviestinnän yhteensopivuuteen liittyen


CMG Wireless Data Solutions, Comverse, Ericsson, Logica, Motorola, Nokia, Siemens ja Sony Ericsson ilmoittivat tänään perustaneensa multimediaviestinnän yhteensopivuutta edistävän ryhmittymän (Interoperability [IOP] Group). Multimediaviestipalvelut (Multimedia Messaging Service, MMS) on määritelty ja hyväksytty 3GPP- ja WAP Forum -yhteistyöprojekteissa. Nyt perustetun ryhmittymän päätavoitteena on taata multimediaviestintäpalveluiden nopea käyttöönotto markkinoilla. Yksi multimediaviestinnän tavoitteista on myös tarjota saumaton toimivuus eri toimittajien multimediaviestilaitteiden ja palvelimien välille.

Yhteensopivuutta työstävä hanke pyrkii edistämään avointa ja markkinoiden laajuista multimediaviestipalveluiden käyttöönottoa, minkä ansiosta kuluttajat voivat hyödyntää multimediaviestintäpalveluita mahdollisimman kokonaisvaltaisesti riippumatta siitä, minkä valmistajan laitteita, verkkoelementtejä tai palvelimia he hyödyntävät. Hankkeen jäsenet ovat jo laatineet yhteisen version multimediaviestinnän yhteensopivuusasiakirjasta (MMS Conformance Document).

Hankkeen piiriin kuuluu multimediaviestinnän yhteensopivuuden testauksen järjestäminen, ongelmien ratkaiseminen sekä testaukseen liittyvän teknisen tiedon kanavointi eteenpäin.Tuloksista tiedotetaan 3GPP- ja WAP Forum -yhteistyöprojekteille. Tämä auttaa valmistajia ja kehittäjiä varmistamaan, että multimediaviestisovellukset ovat yhteensopivia eri palvelimien ja päätelaitteiden välillä, ja johtaa multimediaviestituotteiden nopeampaan käyttöönottoon markkinoilla.

Hankkeen toiminta perustuu paitsi aiheeseen liittyviin 3GPP- ja WAP Forum -hankkeiden määrityksiin, myös yhteiseen multimediaviestinnän yhteensopivuusasiakirjaan (MMS Conformance Document), joka määrittelee multimediaviestilaitteiden tukemien ominaisuuksien minimivaatimukset.

Yhteistyöryhmittymällä on laaja asiantuntemus, ja perustajajäsenet toimivat aktiivisesti monissa standardointihankkeissa kuten 3GPP:ssä ja WAP Forumissa. Tämän ansiosta ryhmittymä on hyvin selvillä matkapuhelintilaajien ja alalla toimivien yritysten vaatimuksista. Näin pystytään varmistamaan, että multimediaviestipalveluita koskevat ratkaisumallit takaavat saumattoman yhteensopivuuden tulevaisuudessa.

Multimediaviestintä on tekstiviestien seuraava kehitysaskel, joka tarjoaa paljon edeltäjäänsä kehittyneempiä palveluita. Multimediaviestintä on standardoitu viestipalvelu, jonka avulla on mahdollista lähettää ja vastaanottaa tekstistä, äänestä, grafiikasta, kuvista ja videosta koostuvia viestejä matkapuhelinpäätelaitteiden välillä sekä päätelaitteiden ja palvelinten välillä. Tekstiviestit ovat tänä päivänä ensisijainen voittoa tuottava langaton datapalvelu, ja multimediaviestipalveluista odotetaan sille jatkajaa. Kun multimediaviestintä rakennetaan tekstiviestinnän liiketoimintamallin mukaisesti, sillä on hyvät mahdollisuudet muodostua erittäin suosituksi matkapuhelinpalveluksi, joka vetoaa kaikkiin tekstiviestintää käyttäviin segmentteihin.

Multimediaviestintä luo uusia mahdollisuuksia arvoketjun eri osapuolille tarjoamalla lisäarvoa tuovia palveluita ja uuden tulonlähteen operaattoreille, palvelusisältöjen tuottajille ja mainostajille.


Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjäystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, kiinteiden ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.

Lisätietoja

Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. +07180 08000
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
www.nokia.com

CMG
Renate van Berchum
Puh: +31 30 210 3333
Fax: +31 30 210 3431
Sähköposti: press.telecom@cmg.com
www.cmgwds.com

Comverse
Penny Blaisdell
Global Public Relations
Puh: + 1 781 224 8612
Sähköposti: penny.blaisdell@comverse.com

Ericsson
Caroline Ohlson
Ericsson Corporate Communications
Puh: + 46 8 719 56 60:
Sähköposti: caroline.ohlson@lme.ericsson.se

Logica
Declan O Leary
Puh: +353 1 819 3421
Sähköposti: olearyd@logica.com
www.logica.com
Motorola
Patrick Hamilton
Sähköposti: patrick.hamilton@motorola.com
Puh: +44 1256 790 481
Fax: +44 1256 790 660
Matkapuhelin: +44 7715 175 043

David Rudd
Sähköposti: david.rudd@motorola.com
Puh: +1 847 576 7089
Siemens
Sandra Grohmann
Senior Manager Media Relations
Puh: +49 (0) 89 722 32431
sandra.grohmann@mch.siemens.de

Sony Ericsson Mobile Communications
Lars Novak
Manager MultiMedia and Messaging Applications
Puh: +46 46 193516
Sähköposti: lars.novak@SonyEricssonMobile.com
Peter Bodor
Public Relations Manager
Puh: +46 8 404 24 23
Sähköposti: peter.bodor@SonyEricssonMobile.com