Nokia esitteli ensimmäisen monitoimintoisen radiokorttinsa


Nokia esitteli tänään ensimmäisen datatuotteensa, joka tuo GPRS (General Packet Radio Service) -teknologian kannettaviin tietokoneisiin ja kädessä pidettäviin laitteisiin. Pieni mutta tehokas Nokia D211 on monen toimintatilan radiokortti, joka tarjoaa jatkuvan Internet-yhteyden GPRS:n, HSCSD:n (High Speed Circuit Switched Data) ja WLAN:n (Wireless Local Area Network) peittoalueilla. Tuote tulee markkinoille vuoden 2002 toisella neljänneksellä.

"Nokia D211 on ihanteellinen tuote niille, jotka työssään tarvitsevat langatonta tiedonsiirtoa. Sen avulla voi käyttää langattomasti myös yrityksen sisäisiä palveluita. Käyttäjät tarvitsevat vain yhden laitteen langattomia datapalveluita ja sähköpostia varten, mutta heillä on kuitenkin enemmän valinnanvaraa ottaessaan yhteyden Internetiin tai yrityksen intranetiin. Nokia D211 täydentää erinomaisesti yrityskäyttöön suunnattua tuotevalikoimaamme", sanoo johtaja Seppo Laukkanen, Product Management, Europe and Africa, Nokia Mobile Phones.

Nokia D211 soveltuu erinomaisesti niille käyttäjille, joiden pääasiallisin työväline on kannettava tietokone. Kortin avulla on mahdollista lähettää ja ottaa vastaan sähköpostia, tekstiviestejä ja fakseja, lisäksi kortti tarjoaa langattoman yhteyden Internetiin ja yrityksen intranetiin kannettavasta tietokoneesta. Nokia D211 sopii yhteen monien kannettavien laitteiden kanssa, joissa on paikka tyypin II tai III PC-kortille sekä riittävä virransyöttö. Kortti toimii Windows(TM) 98 SE-, Me-, 2000-, XP-, Windows CE 3.0- ja Linux -ympäristöissä. Nokia D211 sopii yhteen myös johtavien virtuaaliverkkoratkaisujen (VPN, Virtual Private Network) kanssa GPRS:n ja WLAN:n välityksellä. Nokia D211 yhdistettynä virtuaaliverkkoon tarjoaa yrityskäyttöön turvatun ja luotettavan yhteyden yrityksen sisäiseen luottamukselliseen tietoon.

Nokia D211 toimii EGSM 900/1800 -verkoissa GPRS- ja HSCSD-datayhteyksiä tukien. Kortti toimii myös langattomana lähiverkkokorttina WLAN-peittoalueilla. Yhteydenotto ja laitteiston hallinta käyvät helposti graafisen käyttöliittymän avulla. Nokia D211-kortin tiedonsiirtonopeudet ovat 40.2 kbit/s GPRS-ympäristössä sekä 43.2 kbit/s HSCSD- ja 11 Mbit/s WLAN -ympäristöissä. Kortti toimii IEEE802.11b-standardin mukaisissa langattomissa lähiverkoissa ja on Wi-Fi-yhteensopiva.

GPRS-teknologian avulla käyttäjät hyötyvät enemmän langattomasta tiedonsiirrosta, koska teknologia mahdollistaa yhteyden Internetiin. GPRS välittää tietoa paketteina, mikä mahdollistaa tiedonsiirron laskuttamisen liikenteen määrän perusteella, eikä niinkään yhteysajan perusteella. Nokia D211 tukee myös HSCSD:tä, ja tarjoaa näin nopean yhteyden jatkuvalle tiedonsiirrolle ja sopii siksi suurten tietomäärien lähettämiseen ja vastaanottamiseen toimiston ulkopuolella työskenneltäessä. WLAN mahdollistaa langattoman käytön WLAN-tukiasemien kautta toimistossa, kotona tai julkisilla paikoilla, kuten lentoasemien oleskelutiloissa ja konferenssikeskuksissa.

Nokia D211-kortin paino on 51 g ja pituus 125 mm, ja siinä on sisäinen antenni.

Lisätietoja:

Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com

www.nokia.fi