Kommuniké från ordinarie bolagsstämma i Net Insight AB (publ)


Vid ordinarie bolagsstämma i Net Insight AB beslutades om nytt personaloptionsprogram för anställda som ger möjlighet att förvärva högst 3.025.500 aktier av serie B. Programmet riktar sig till alla personalkategorier. En personaloption ger möjlighet att erhålla en aktie av serie B i bolaget till ett bestämt pris motsvarande lägst 150 procent av den genomsnittliga aktiekursen under perioden 20 mars - 10 april 2002. Personaloptionen är inte överlåtbar och upphör normalt att gälla vid anställningens upphörande. Optionerna erhålls vederlagsfritt av de anställda och löptiden är längst fem år.

För att säkerställa leverans av aktie till anställda vid utnyttjande av personaloption och för att täcka kostnaderna för sociala avgifter för programmet, beslutade bolagsstämman att emittera ett skuldebrev förenat med avskiljbara optionsrätter till nyteckning till dotterbolaget Net Insight Consulting AB.

Skuldebrevet om nominellt högst 100 kronor skall emitteras till en kurs motsvarande nominellt belopp. Skuldebrevet löper utan ränta och förfaller till betalning den 30 september 2002. Till skuldebrevet fogas högst 3.025.500 avskiljbara optionsrätter som ger rätt att teckna 3.025.500 aktier av serie B senast den 15 april 2007. Teckningskursen skall motsvara ett belopp uppgående till den genomsnittliga aktiekursen under perioden
20 mars - 10 april 2002.

Utspädningseffekten efter den nyemission som genomförts under kallelsetiden till bolagsstämman och vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna, inklusive utestående teckningsoptioner avsedda för tidigare personaloptionsprogram, motsvarar ca 7,0 procent av det totala antalet aktier samt ca 4,9 procent av antalet röster. Då tilldelning av personaloption till tidigare anställd enligt ovan förutsätter att tidigare erhållna personaloptioner återlämnas vederlagsfritt och då teckningsoptioner som omfattas av dessa personaloptioner inte kommer att användas av Bolaget utan makuleras snarast möjligt, bedöms emellertid den faktiska utspädningen uppgå till ca 4,2 procent av det totala antalet aktier samt ca 2,9 procent av antalet röster.

Optionsprogrammet avser att vara ett incitament för anställda inom Net Insight-koncernen och positivt påverka koncernens fortsätta utveckling och därmed vara till fördel för aktieägarna.

För ytterligare information kontakta:
Lars Berg, Styrelseordförande, Net Insight AB.
Tel. 08-685 04 00, e-post: lars.berg@netinsight.net
Tomas Duffy, VD, Net Insight AB.
Tel. 08-685 04 00, e-post: tomas.duffy@netinsight.net