Kemiran Kemwater Services mukana, kun Haapavesi ulkoistaa jätevedenpuhdistmonsa




Tavoitteena on, että Haapaveden kaupungin jätevedenpuhdistamo luovutetaan perustettavalle yhtiölle, joka investoi puhdistamon laajentamiseen ja saneeraamiseen vajaat 2 miljoonaa euroa ja vastaa puhdistamon toiminnasta 12 vuoden ajan. Kaupunki on yhtiössä mukana vähemmistöosakkaana.

Kemwater Services vastaa puhdistamon toiminnasta ja YIT Environment investoinneista.

Haapaveden jätevedenpuhdistamo on Pohjois-Suomen toiseksi suurin. Sen mitoitus riittäisi
60 000 asukkaan jätevesien puhdistamiseen. Puhdistamossa käsitellään yhdyskuntajätevesien lisäksi myös Valion meijerin jätevedet.

Haapaveden kaupunki ja Valio pitävät jätevedenpuhdistamon ulkoistamista merkittävänä ratkaisuna. Puhdistamon teknistä tasoa parannetaan ja sen hoitajaksi saadaan valtakunnallisesti tunnettu osaaja. Lopulliset sopimukset Haapaveden puhdistamon ulkoistamisesta tulevat Haapaveden kaupunginvaltuuston ja Valion hyväksyttäviksi kevään 2002 aikana.

Kemiralle vesikemia on ydinliiketoiminta-alueita. Vesitutkimuksen ohella yhtiö kohdistaa voimavarojaan juoma- ja jäteveden puhdistukseen, kierrätykseen sekä teollisuuden vesikiertoihin liittyvien tuotteiden ja kokonaisratkaisujen kehittämiseen.

Kemira omistaa Kemwater Services Oy:stä 51 % ja Helsingin kaupunki 49 %. Yhtiö toteuttaa vesihuoltoon liittyviä ratkaisuja, rakennuttaa laitoksia, osallistuu niiden toiminnan ylläpitämiseen sekä kouluttaa laitosten henkilöstöä vaativiin vesialan tehtäviin.

Kemiran ja Helsingin Veden vahva vesiosaaminen tekee Kemwater Services Oy:stä erittäin kilpailukykyisen myös puhdistamojen käyttötoiminnassa Pohjoismaissa ja lähialueilla. Suomessa on noin 600 yhdyskuntien ja noin 150 teollisuuden jätevesiä käsittelevää puhdistamoa, joiden vuosittaiset käyttökustannukset ovat noin 200 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Kemwater Services Oy: Toimitusjohtaja Vesa Ranta-Pere, 050-374 8376
YIT Environment Oy: Aluemyyntipäällikkö Jaakko Virtanen, 0400-508 344
Haapaveden vs. kaupunginjohtaja Jouko Luukkonen, 050-358 9288
Liikelaitosten päällikkö Väinö Lappeteläinen, 0400-280 111
Valio Oy: Tehtaanjohtaja Heikki Kykkänen, 050-384 0026