Chyron och Net Insight samarbetar om helhetslösningar för TV-bolag


- Det här är början på en ny era inom digital distribution och innehållshantering inom TV-produktion. Chyrons erfarenhet från medieindustrins produktionsmiljöer och Net Insights position och kunnande inom telekom innebär att vi kommer kunna erbjuda marknadens bästa helhetslösning, säger Neil Maycock, Teknisk chef på Chyrons Pro-Bel division.

DTM är den enda nätverksteknik som effektivt klarar att förena dynamisk tilldelning av bandbredd med kraven på garanterad tjänstekvalitet. Chyrons routingsystem Aurora erbjuder omfattande kontrollfunktioner med routingmöjligheter av video i flera nivåer inom lokala nät. Genom att integrera Auroras managementsystem för studioutrustning och lokala distributionsnät med ett DTM-nät för extern transport, kan hela infrastrukturen administreras via samma gränssnitt.

Det innebär att videoströmmar enkelt kan dirigeras från en lokal källa till en helt annan destination. Ett WAN (Wide Area Network) kan integreras med befintlig lokal TV-utrustning för att binda samman geografiskt åtskilda studior. Utnyttjandet av välkända och etablerade användargränssnitt ger TV-bolag oöverträffad flexibilitet i signaldistributionen i olika LAN och WAN.

- Våra nätverkslösningar och Chyrons produktportfölj matchar varandra perfekt. Medieindustrin letar efter ny teknik som kan rationalisera transporten av video, och vi har en vinnande kombination som förlänger den digitala produktionsmiljön utanför den lokala studion, säger Tomas Duffy, VD på Net Insight.

- Partnerskapet med Chyron betyder inte bara att vi kan knyta samman geografiskt åtskilda produktionsenheter. Viktigt är också att vi kommer kunna integrera våra lösningar med TV-bolagens befintliga processer, avslutar Tomas Duffy, VD på Net Insight.

Produktbilder kan laddas ned från:
www.image-24.com
www.netinsight.net/picarchive.asp


För mer information:

Press contact:
Jennie Evans
Manor Marketing
Tel: + 44 1635 44991
jennie@manormarketing.tv

Chyron contact (International):
Katharine Guy
Chyron Corporation
Tel: + 44 1189 214 294
katharine.guy@pro-bel.co.uk

Chyron contact (Americas):
Peggy Stellenwerf
Chyron Corporation
Tel: + 1 631 845 2000
pstellenwerf@chyron.com

Net Insight:
Tomas Duffy, VD.
Tel: 08-685 04 00, e-post: tomas.duffy@netinsight.net
Jesper Antell, Corporate Communications.
Tel: 08-685 04 35, e-post: jesper.antell@netinsight.net