Telenor, Accenture, Birdstep og Cisco lanserer første sikre, trådløse bedriftsnett med gjestetilgang


Sikkerheten er forsterket ved at det trådløse nettverket er plassert fysisk atskilt fra bedriftens lokale nettverk (LAN). Verdensnyheten Trådløs Sone lanseres av samarbeidspartnerne Telenor Business Solutions, Accenture, Birdstep og Cisco. Løsningen er basert på erfaringene med å realisere Europas største trådløse sone, Telenors nye hovedkvarter på Fornebu, som vil huse mer enn 7500 trådløse ansatte. Trådløs Sone er utviklet for å realisere en betydelig produktivitetsgevinst ved å gi bedriftens ansatte og utvalgte partnere høyhastighets trådløs internettilgang på bærbar og håndholdt PC (PDA), i bedriften og hos samarbeidspartnere.

Tjenesten er først og fremst rettet mot mellomstore og store bedrifter. Det antas at innen 2005 vil 90% av alle bærbare PC-er være WLAN-utstyrt (Gartner Group). Det nordiske markedet for bærbare PC-er er beregnet til i underkant av 1 million enheter i 2002 (IDC), om lag en femtedel av disse i Norge.

"Trådløs Sone setter en ny standard innen trådløs sikkerhet og fleksibilitet. Løsningen vil gi en betydelig økning i de ansattes tid online, og dermed forbedre samarbeid, kommunikasjon og effektivitet. Basert på våre erfaringer fra utvikling og realisering av Europas største trådløse sone på Fornebu, har denne ledende konstellasjonen utviklet en referanseløsning for det nordiske bedriftsmarkedet," sier Anders Hauglie-Hanssen, divisjonsdirektør i Telenor Business Solutions.

Accenture er det første selskapet utenfor Telenor som tar i bruk Trådløs Sone.
"Vi har stor tro på at bedrifter vil se på trådløse nettverk som en naturlig og nødvendig del av det å drive en virksomhet. Telenors nye, innovative WLAN-løsning gir bedrifter et sikkert, trådløst nett. Dette sikrer ansatte, samarbeidspartnere og kunder online utveksling av informasjon, uavhengig av tid og sted. Dette vil øke samarbeid og fleksibilitet bedrifter i mellom. Telenors og Accentures samarbeide er basert på at felles suksess gir felles verdiskaping, og utviklingen av denne tjenesten viser styrken i innovative forretningsmodeller," sier Sam Juul, partner med ansvar for Accenture C&HT (Communications and High-Tech) i Norge.

"Med Trådløs Sone styrker Telenor sin posisjon som en teknologisk innovatør og utvikler av nye tjenester. Cisco er stolte av at Telenor har bygget på Ciscos anerkjente WLAN-løsning og kompetanse i dette prosjektet," sier Kjell-Erik Tenold, administrerende direktør i Cisco Systems Norge.

"Dette viser hvordan Birdstep IP Zone Software kan benyttes av en nettoperatør med en stor eksisterende kundebase. Løsningen er også forberedt for sømløs mobilitet (Mobil IP) som virker sammen med de sikkerhetsløsninger (VPN) som kunden allerede benytter - på denne måten kan både bedriftens ansatte og besøkende i bedriften sikkert veksle mellom f.eks. Ethernet, Wireless LAN og GPRS for å nå sitt intranett." sier Terje Andersen, administrerende direktør i Birdstep.


Om Telenor Business Solutions
Telenor Business Solutions fornyer og forenkler IT - og kommunikasjonsløsninger for et nasjonalt, nordisk og europeisk bedriftsmarked. Vi betjener organisasjoner i alle segmenter med løsninger for tale- og datakommunikasjon, avanserte nettverksløsninger, outsourcing av applikasjonsdrift samt konsulenttjenester. Selskapet har 4500 ansatte i 10 land, og kan med sin internasjonale tilstedeværelse og infrastruktur betjene kunder på tvers av landegrenser.