Nokia ja IBM globaaliin yhteistyöhön WLAN-ratkaisuissa


Nokia ja IBM ovat allekirjoittaneet langattomien lähiverkkoratkaisujen (wireless LAN, WLAN) liiketoimintaa koskevan yhteistyösopimuksen. Jatkossa IBM Global Services toimii Nokian WLAN-ratkaisujen järjestelmäintegraattorina maailmanlaajuisesti. Samalla Nokia jatkaa Operator Wireless LAN -ratkaisunsa myyntiä nykyisten myyntikanaviensa kautta.

Nokian ja IBM:n välinen yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia Nokian WLAN-ratkaisujen tarjoamiseksi yrityskäyttäjille. Lisäksi yhtiöt auttavat Internet-palvelutarjoajia ja operaattoreita luomaan langattomia lähiverkkopalveluja julkisiin tiloihin niihin sijoitettavien WLAN-palvelualueiden eli hot spot:ien avulla. Sopimuksen mukaan IBM Global Services tarjoaa tähän tarkoitukseen konsultointi-, rahoitus-, asennus- ja ylläpitopalveluja, jotta kasvaville WLAN-markkinoille pääsy olisi nykyistä helpompaa ja nopeampaa.

"Yhteistyö IBM:n kanssa tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden laajentaa Nokia Operator Wireless LAN -ratkaisun markkinoita. Näin voimme myös vastata paremmin asiakkaidemme kasvavaan kysyntään," sanoo Nokia Networksin Wireless LAN -ratkaisuista vastaava johtaja Paavo Aro. "Ennakoimme julkistiloissa hyödynnettävien WLAN-palveluiden kysynnän kasvavan voimakkaasti erityisesti liike-elämän edustajien keskuudessa. Ennusteiden mukaan maailmassa on neljän vuoden kuluttua käytössä yli 100 000 WLAN-palvelualuetta. Operaattoreilla ja palveluntarjoajilla on nyt hyvä tilaisuus aloittaa näiden uusien langattomien palvelujen toteutus."

"Julkisiin tiloihin sijoitettavien WLAN-palvelualueiden kaltaisten lisäarvopalvelujen nopea markkinoilletuonti on yrityskäyttäjiä tavoitteleville operaattoreille erittäin tärkeä kilpailutekijä. Yhdistämällä asiantuntemuksemme langattomista liiketoiminnan palveluista Nokian johtavaan asemaan langattomassa tietoliikennetekniikassa, voimme yhdessä tarjota operaattoreille alan parhaat ratkaisut", kertoo IBM:n langattomista e-business -palveluista EMEA:ssa vastaava johtaja Lars Alm. "Osaamisemme varmistaa sen, että uudet WLAN-palvelut toimivat saumattomasti nykyisten verkkoratkaisujen kanssa sekä ovat luotettavuudeltaan, turvallisuudeltaan ja skaalautuvuudeltaan huippuluokkaa", hän jatkaa.

WLAN-tekniikka ja -palvelualue tarjoaa käyttäjilleen, esimerkiksi liikematkustajille, nopean laaajakaistaisen yhteyden Internettiin ja yrityksen omaan intranettiin. WLAN-palvelualueita voi olla sijoitettuna esimerkiksi lentokentille, hotelleihin, konferenssikeskuksiin ja yritysten omiin tiloihin.

On tärkeää, että matkapuhelinoperaattorit ja palveluntarjoajat sisäistävät WLAN-tekniikan mahdollisuudet ajoissa ja aloittavat sen hyödyntämisen. Markkinoillla kilpailu lisääntyy jatkuvasti ja tuottavimpien palvelualueiden määrä on rajallinen.

Nokian Operator Wireless LAN -ratkaisu tukee useita erilaisia liiketoimintamalleja ja päätelaitteita - kuten nykyisiä WiFi Wireless LAN -kortteja ja tulevia yhdistelmäpäätelaitteita. Ratkaisu tukee myös useita käyttäjän tunnistustapoja, kuten matkapuhelinoperaattoreiden käyttämä SIM-korttipohjainen tunnistus sekä langattomia Internet-yhteyksiä tarjoavien palveluyritysten käyttämä RADIUS-tunnistus. SIM-pohjainen tunnistus mahdollistaa sen, että tilaaja voi ostaa palvelupaketin, johon sisältyvät niin GSM-, GPRS- kuin julkiset Wireless LAN -datapalvelutkin. Palvelupakettia voi käyttää kannettavalla tietokoneella, joka on varustettu yhdistelmäpäätelaitteella. SIM-tunnistus tuo mahdollisuuden hyödyntää GSM-verkkovierailusopimuksia ja tarjota julkisia Wireless LAN -palveluita kaikkialla maailmassa.

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjä-ystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matka-puhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.

IBM on maailman suurin tietotekniikkayritys, joka on jo 80 vuoden ajan auttanut yrityksiä liiketoimintansa kehittämisessä. IBM tarjoaa Suomessa asiakkailleen tietotekniikkaratkaisuja; huolto-, asiantuntija-, konsultointi- ja koulutuspalveluita sekä laitteistoja ja ohjelmistoja, jotka yhdessä mahdollistavat yritysten siirtymisen langattomien informaatio- ja sovelluspalvelujen sekä e-busineksen aikakauteen. Lisätietoa IBM:stä on Internetissä osoitteessa www.fi.ibm.com.

Lisätietoja antavat:

Nokia Networks,
Viestintäosasto
Puh. 07180 38195
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com

IBM,
Viestintäpäällikkö Ari Voutilainen
Puh. 459 4082
sähköposti: ari.voutilainen@fi.ibm.com

Valokuvamateriaali: nokia.networks@nokia.com