NHY - Ikke funn i første brønn i Angola


Den første letebrønnen på blokk 34 på Angolas kontinentalsokkel er nå boret, og operatørselskapet Sonangol P&P har utarbeidet følgende pressemelding :

" N'Demba - 1 som er den første letebrønnen som er boret i den 6000 kvadratkilometer store blokk 34 i et område med store havdyp utenfor Angola, er nå ferdig boret med boreskipet "Deepwater Discovery".

Brønnen, som ble påbegynt den 24. mars og er boret på 1731 meters havdyp, påviste ikke hydrokarboner, men har gitt verdifull informasjon for den videre utforskning av blokken.

Tolkningen av boreresultatene pågår fortsatt. I blokken er det kartlagt flere andre mulige prospekter, og lisensgruppen vil nå vurdere plasseringen av den neste letebrønnen.

Sonangol P&P (20 %) er operatør på blokk 34, med Norsk Hydro (30%) som teknisk assistent. De øvrige partnere er Phillips (20 %), Petrobras (15 %) og Shell (15%)."

Norsk Hydros deltagelse i boringen på blokk 34 i Angola medfører at selskapet forventer å kostnadsføre omlag 300 millioner kroner i regnskapet for annet kvartal 2002, etter at den første letebrønnen ikke påviste drivverdige petroleumsforekomster.