Nokia ostaa 10%:n osuuden Redback Networksistä


Nokia Networks ja kalifornialainen Redback Networks Inc. ilmoittivat tänään syventävänsä yhteistyötään lisätäkseen kiinteiden laajakaistaverkkojen myyntiä sekä tehostaakseen asiakaskontakteja. Lisäksi Nokia ja Redback sopivat yhteistyöstä teknologian ja tuoteratkaisujen kehittämisessä.

Nokia ostaa 10 prosenttia Redback Networksin osakkeista. Sopimukseen sisältyy myös mahdollisuus lisätä omistusta Redback Networksissä lähelle 20 prosenttia. Lisäksi Nokia saa paikan Redback Networksin hallituksessa.

Sopimus tiivistää kahden omilla alueillaan johtavan yrityksen yhteistyötä. Tavoitteena on tuoda markkinoille ratkaisuja, jotka mahdollistavat operaattoreille ja palveluntarjoajille korkeaa lisäarvoa tuottavien kiinteiden laajakaistaverkkojen rakentamisen.

Nokia Broadband Systems ja Redback Networks laajentavat kaupallista yhteistyötään kattamaan kiinteän verkon laajakaistatuotteiden ja verkon reuna-alueilla sijaitsevien älykkäiden tuotteiden myynnin maailmanlaajuisesti. Redback Networksin ja Nokia Networksin laajakaistatuotteiden myyntihenkilöstö tekevät läheistä yhteistyötä ratkaisujen tarjoamisessa johtaville operaattoreille ja palveluntarjoajille.

"Redback Networks on johtava yritys tilaajahallintaratkaisuissa ja IP-verkkoteknologioissa. Uskomme, että yritystemme vahvuudet täydentävät toisiaan, ja voimme tuoda markkinoille asiakkaillemme merkittävää lisäetua tuovia uusia ratkaisuja", sanoo Nokia Networksin Broadband Systems -divisioonan johtaja Ari Lehtoranta. "Yrityksillämme on yhteinen visio verkkojen kehityksestä ja voimme välittömästi tarjota molempien yritysten asiakkaille nykyistä laajemman tuotevalikoiman ja kattavat tukipalvelut."

"Olemme hyvin tyytyväisiä voidessamme laajentaa yhteistyötä Nokian kanssa nyt, kun uudet, lisäliikevaihtoa tuottavat palvelut ovat keskeisiä palveluntarjoajien liiketoimintasuunnitelmissa", sanoo Redback Networksin toimitusjohtaja Kevin DeNuccio. "Nokian asiantuntemus langattomissa IP-verkoissa laajakaistaverkoissa yhdistettynä Redback Networksin kokemukseen tilaajahallinnassa ja reititinteknologiassa mahdollistaa yritystemme asiakkaille nopeamman laajakaistapalveluiden toteutuksen."

Tulevien kuukausien aikana Nokia Broadband Systems ja Redback Networks aloittavat useita teknologiayhteistyöprojekteja koskien DSL- ja älykkään reunaverkon tuotteita.

Lisätietoja antaa:

Viestintäjohtaja Arja Suominen
Nokia Networks,
Puh. 07180 38193
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com
www.nokia.fi