Nokia ja Nordea pilotoivat pankki- ja pörssipalveluiden hoitamista langattomasti kaksoissirutunnistuksella


Nokia ja Nordea ovat aloittaneet Suomessa pilotin, jossa testataan mobiilia sirutunnistusta pankkipalveluissa. Kaksoissirupilotin osallistujilla on käytössään pilottiin räätälöity Nokian WAP-matkapuhelin, jossa on operaattorin myöntämän SIM-kortin lisäksi paikka Nordean myöntämälle sirulle.

Nordean pankki- ja pörssipalveluita käytettäessä tunnistautuminen ja toimeksiantojen vahvistaminen tapahtuu Nordean myöntämällä sirulla. Sirun sisältämä WIM (Wireless Identity Module) -sovellus mahdollistaa käyttäjän tunnistuksen ja toimeksiantojen yhteydessä tarvittavan digitaalisen allekirjoituksen. Tällöin nykyisten paperilla olevien tunnusten ja vahvistustunnusten käyttö on tarpeetonta.

"Nordealla on pitkä kokemus sähköisestä pankkitoiminnasta, ja olemme iloisia voidessamme hyödyntää tätä osaamista eri yhteistyöhankkeissa, joissa kehitämme käytännöllisiä ja toimivia ratkaisuja matkapuhelimen käyttämiseksi maksusuorituksiin. Pilotissa testattava kaksoissirukonsepti on yksi niistä mobiilin maksamisen vaihtoehdoista, jonka parissa teemme Nokiassa paraikaa töitä ja jota tulemme tukemaan tulevaisuuden tuotteissamme", toteaa johtaja Martti Granberg Nokia Mobile Phonesista.

"Pankin myöntämä siru takaa tavanomaista turvallisemman pankki- ja finanssiasioiden hoidon ja langaton tunnistus helpottaa palvelun käyttöä", sanoo Nordean elektronisesta pankkitoiminnasta vastaava varatoimitusjohtaja Bo Harald. "Nordean myöntämät sirut ovat erittäin korkean turvatason sertifioinnin läpikäyneitä ja WIM-sovelluksen käyttö tekee ratkaisusta todella turvallisen, koska siinä käytetään sirupohjaista vahvaa tunnistusta ja salausta. Kahden sirun käyttö saa yhä suuremman merkityksen tulevaisuudessa, kun asiakkaamme alkavat tehdä suurempia ostoksia langattomilla päätelaitteilla. Silloin tulee myös tarve puhelinlaskun ja ostosten erotteluun."


Lisätietoja:

Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000
www.nokia.com

Nordea
Bo Harald, elektronisen pankkitoiminnan johtaja
p. (09) 165 42256, 050 64101
Sirkka Wright, elektroniset pankkipalvelut
p. (09) 165 24950, 050 350 9715
Liisa Laine, viestintä
p. (09) 165 42655, 050 66839

Lue lisää www.nordea.com kohdasta lehdistötiedotteet