Telenors ONP-rapport for 2001


Telenor utarbeider hvert år en rapport til Post- og teletilsynet som viser den årlige avkastningen på de konsesjonspliktige produktene fasttelefoni, mobiltelefoni og leide samband. Av retningslinjene som er lagt til grunn for ONP-rapporten heter det at Telenor skal få dekket sine kostnader og ha en rimelig avkastning på de konsesjonspliktige produktene.
 
Telenors ONP-rapport for 2001 viser at avkastningen for leide samband var 7 prosent, en reduksjon på 10 prosentpoeng fra året før. For fasttelefoni var avkastningen i 2001 på 17 prosent. Dette er en økning på ett prosentpoeng fra året før, noe som blant annet skyldes lavere pris for terminering i Telenor Mobils nett. For mobiltelefoni var avkastningen 71 prosent i 2001. Også dette er en økning på ett prosentpoeng fra året før når man korrigerer for produktet Nordmenn i Utlandet fra konsesjonerte produkter til ikke-konsesjonerte produkter i 2000.

"Dersom det skulle bli gjennomført en regulering basert på avkastning ville dette være kostnadsbevarende og ikke gi insentiver til å ta risiko og utvikle nye produkter.  Telenor og andre operatører er avhengige av at investerte beløp kan gi god nok avkastning til å dekke både årelange oppstartskostnader og samtidig gi grunnlag for videre investeringer i nye teknologier og tjenester. Avkastningen innen mobilområdet må for eksempel ses i sammenheng med de betydelige investeringene som er gjennomført i GSM-nettet fra 1993 og frem til i dag, hvor Telenor først fra august 2000 har hatt positiv akkumulert kontantstrøm," sier CFO og visekonsernsjef Torstein Moland.
 
Avkastningen for mobiltelefoni skyldes i hovedsak sterk volumvekst gjennom fjoråret som følge av økt antall abonnenter og trafikkvekst. Telenor forventer at avkastningen for leide samband, fasttelefoni og mobiltelefoni ikke vil bli lavere i inneværende år enn i 2001. Dette skyldes bla gjennomførte og varslede prisendinger samt underliggende volum og markedsutvikling.

Kontaktperson:
Steinar Ostermann, assisterende pressetalsmann i Telenor, tlf.: 995 77 777