Kemira bioteknologian yhteistyöhön Vermicon AG:n kanssa Saksassa


 
Laitteiden avulla teollisuus- ja kunta-asiakkaat havaitsevat ajoissa mahdollisten ei-toivottujen bakteerien lisääntymisen. Varhaisten havaintojen avulla päästään tarvittaessa säätämään jäteveden puhdistusprosessia ja lisäämään prosessin toimintaa tehostavia aineita.
 
Vermicon toi vuonna 2001 Saksan markkinoille VIT-tuotteensa, nopeat, tehokkaat juoma- ja jäteveden sekä elintarvikkeiden bakteeritestit. Uusi Vermiconin kehittämä anturitekniikka (VIT= vermicon identification technology) pystyy tarkasti havainnollistamaan bakteerikasvun  käyttäen visuaalisia menetelmiä. Ensimmäistä kertaa pystytään nyt luotettavasti, nopeasti ja ja tarkasti määrittelemään esim. rihmamainen ja nitrifikaatiobakteeristo.
 
Vermicon AG valmistaa laitteita jätevesien mikrobien määritykseen. Yrityksen toiminnan painopistealueita ovat bakteerien määritys elintarvikkeissa, vedessä sekä ympäristön ja lääketieteen alueella. Yhteistoiminta Kemiran  kanssa mahdollistaa Vermiconin  tuotteiden kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin.
 
Vedenkäsittely on osa Kemira-konsernin strategista ydinliiketoimintaa, jossa se hakee määrätietoisesti kasvua. Sopimus vahvistaa yrityksen asemaan Euroopan vedenkäsittelymarkkinoilla. Kemira on johtava yritys juomaveden valmistuksessa ja jäteveden käsittelyssä tarvittavien tuotteiden ja palvelujen tarjoajana. Yritys on tällä hetkellä koagulanttien eli saostuskemikaalien suurin toimittaja Euroopassa.  Vuonna 2001 Kemiran kemikaaliliiketoiminnan myynti oli 900 miljoonaa euroa, josta Kemwater-liiketoiminnan osuus oli noin 18 %. Kemwaterilla on tuotantoa yli 30 maassa.
 
Lisätietoja:
 
Dr. Frank Wegener, Kemira Chemie GmbH
Puh. +49 (0) 6181 / 92 47 13
GSM +49 (0) 171 – 5888 107
frank.wegener@kemira.com
 
Dr. Peter zum Hebel, Kemira Chemie GmbH
Puh. +49 (0) 6181 / 92 47 37
GSM +49 (0) 171 – 5888 105
peter.hebel@kemira.com
 
Dr. Jiri Snaidr, Vermicon AG
Puh. +49 (0) 89 / 158 82 – 0
snaidr@vermicon.com